Teamindelingen; altijd spannend!

De spannende tijd breekt weer aan, de teamindelingen voor het volgende seizoen. En dat is elk jaar weer een heel gedoe. Voor de seniorenteams valt het wel mee, daar is het een kwestie van genoeg poppetjes in het team te regelen, maar voor jeugd teams is altijd een spannende tijd. Kom ik wel weer bij mijn vriendjes? Word ik uitgenodigd voor het selectieteam? Wie komt er nog meer in het team? Allemaal vragen die ervoor zorgen dat het een spannende tijd is en met name voor alle ouders.

Uw dochter is niet goed genoeg

Want het indelen van de nieuwe jeugdteams lijkt tegenwoordig wel meer een dingetje voor de ouders dan voor de spelers zelf. Alle ouders vinden namelijk er wat van. ‘Mijn zoon moet bij zijn vriendjes’, ‘mijn dochter is de nieuwe Yibbi Jansen, dus in het selectieteam’ en zo kan ik nog wel even door gaan met alle eisen die gesteld worden door alle ouders. En daar wordt dan ook altijd zo veel mogelijk rekening mee gehouden door de jeugdcommissies, maar het lukt niet altijd simpelweg vanwege het aantal spelers. Gevolg is vaak ouders over de rooie en dreigen dat hun pareltje dan gaat stoppen.

Hockeyvader trekt aan de bel

Ook de hockeyvader-zoons hebben dit meegemaakt en ook hockeyvader heeft wel eens aan de bel getrokken. Zo is de oudste wel eens in een ander team gezet dan vooraf verwacht. Hockeyvader was niet blij en ging dus om opheldering vragen, die er overigens keurig gekomen is. Het gold niet alleen voor hem maar ook 3 andere medespelers en ook andere ouders hebben ophef gemaakt. Achteraf was dit onnodig, want die jongens bleken er helemaal geen probleem mee te hebben (wel jammer uiteraard, maar ja het is zo).

Kortom, wij als ouders vonden het een ding, maar de spelers zelf niet. Zou dit dan niet vaker zo zijn en voor meer ouders gelden? Misschien iets om te onthouden bij de aankomende teamindelingen.

Share
, , ,

Post navigation