Hockey-pa-pa

Blauwe schoudervulling, hakken op het podium en een blauwe vogel. Je zou denken, meer Songfestival wordt het niet en dan gediskwalificeerd worden wegens…? Dat is toch een drama. Sowieso is diskwalificeren niet leuk. Dat betekent dat je niet mee mag doen. Je wordt buitengesloten en dat is in onze huidige maatschappij waar “inclusief” inmiddels overal op geplakt wordt toch een hele rare situatie, zeker bij een Songfestival waar “inclusief” er vanaf spat.

Ook bij hockey kan je gediskwalificeerd worden, namelijk bij “vals” spel, niet komen opdagen als team of ongeoorloofd gedrag. Echter, je wordt niet zomaar gediskwalificeerd. Eerst krijgt het team een waarschuwing. Bij een 2e keer volgt een waarschuwing plus een boete en de nadrukkelijke opmerking dat bij een volgende keer je “gediskwalificeerd” wordt. Pas bij een 3e keer treden er maatregelen op, bijvoorbeeld punten in mindering of zelfs dat het team uit competitie gehaald wordt.

Eigenlijk moet je het zien dat je een “kaart” krijgt bij een overtreding. Bij hockey is dat eerst een groene kaart (2 minuten aan de kant), daar volgt geel (5 a 10 minuten) en uiteindelijk rood (uitsluiting). Wel gek dus dat Joost meteen rood krijgt, waarbij groen of geel logisch zou zijn. Maar ja, we weten dan ook niet wat er precies gebeurd is, zeker niet als de organisatie zwijgt.

Hockeypapa heeft dit gelukkig nog niet ervaren, maar het had zomaar gekund. Het team van Hockeypapa heeft regelmatig te kort en je moet met minimaal 8 spelers zijn om te starten (en we waren vaak met minder). Gelukkig regelen we het altijd, maar het had dus zomaar gekund dat ook wij gediskwalificeerd waren.

Misschien moeten we dat toch maar eens doen, want inmiddels levert de ervaring wel op dat dit je heel erg bekend maakt. En dan kent iedereen Hockeypapa.

Share

Post navigation