Zijn veteranen de nieuwe puppy’s?

07.45 uur op zondagochtend en we vertrekken met de veteranen richting onze wedstrijd ergens in Amsterdam om te hockeyen. Pfff, wat een tijd en los van dat je nog wat aan je dag hebt, roept het ook wel herinneringen op aan vroegere tijden toen de kinderen nog klein waren en in de F-jes speelde. Dan was het doodnormaal om elke zaterdag rond 08.00 uur te verzamelen om rond  09.00 uur een mini-wedstrijdje te spelen met die kleintjes. In het voorjaar is dit niet zo erg, maar in november nog in het donker richting Den Helder te moeten rijden met 6 van die ukkies was toch minder.

In 15 minuten komen er 8 vliegtuigen over en we verliezen 8-0

Leuk was het altijd wel en er gebeurde altijd van alles. Ik kan me herinneren dat we een keertje naar Amsterdam moesten met die ukkies, waar de hockeyclub direct onder de aanvliegroute van Schiphol ligt. En niet zoals hier in Heiloo, maar daar vliegen ze dan echt laag over. We speelden 15 minuten met de kleintjes en er kwamen 8 vliegtuigen over. We verloren 8-0…. Hoe zou dat nou komen?

Het leuke is dat het merendeel van die ukkies nu nog met elkaar spelen in een “jong heren”  team. Toen limonade, nu aan het bier. En alle ouders die al die jaren mee zijn gegaan al die sportvelden af zijn er vaak ook nog. In de regen, kou en wind, ze stonden er altijd.

‘De cirkel is rond’

En nu sta ik dus met de veteranen op die “ukkie-tijd” op het veld en is de cirkel wel mooi rond. En voor alle toekomstige ukkies (en ouders) geef je op, begin met hockey bij de puppy’s (vanaf 4) of F-jes en verzamel al die mooie ervaringen, herinneringen en verhalen want het is de mooiste tijd om met je ukkie te beleven. Voordat je het weet spelen ze in een Jong Heren team.

Share
, ,

Post navigation