Een Audi-loos hockeyteam. Kan dat wel?

U kent ze wel, de bekende Volvo’s die bij elke hockeyclub staan. Parkeerplaatsen vol met dure auto’s, waar goed gekapte moeders en vaders inzitten, met de kinderen en hond achterin. Het klassieke voorbeeld van een hockeygezin.

Status

Echter, de Volvo’s zijn een beetje aan het verdwijnen. Nee, niet dat er minder dure auto’s staan, maar het worden meer en meer Audi’s. Het gaat natuurlijk niet om het merk auto, maar om de mentaliteit die er mee gemoeid is. Uiterlijk vertoon, waarbij welke auto je rijdt, waar je “directeur” bent, waar je op vakantie gaat en in wat voor een villa je woont het er toe doen. Zeer belangrijke zaken op een hockeyveld die laten zien wie je bent en geven je status.

De blonde vrouw, kinderen en hond krijg je er gratis bij

U wist het misschien niet, maar bij het merendeel van de hockeyteams (met name veteranen) is het heel belangrijk dat je een zwarte of donker grijze Audi rijdt. Het is bijna de “bedrijfsauto” van het team. De blonde vrouw, kinderen en hond krijg je er gratis bij en er zit 7 jaar garantie op. Na 3 jaar of genoeg “meters” mag je ze inwisselen voor nieuwe. Een nieuwe Audi uiteraard, want anders hoor je er niet meer bij. Wel zwart of donker grijs, want anders kan je niet meer je eigen kind voor de deur van de club afzetten. Die schaamt zich rot anders.

Audi-loos

En het team van Hockeyvader dan? Ik kan best met trots zeggen dan mijn eigen veteranenteam “Audi-loos” is (nou ja, op 1 leasebak na dan, maar die wordt alleen zakelijk gebruikt). Sterker nog waar bij het merendeel van de veteranenteams de “status” er af druipt, is dat in mijn team niet. Ik weet niet eens van iedereen wat ze doen. De een is tuinman, de ander grafisch ontwerper, die wel directeur en de volgende software-tester of supermarkt koning, enz. Het doet er niet toe en er wordt eigenlijk niet over gesproken en zeker niet over geoordeeld. Het bevordert de sfeer in het team wel enorm. Het maakt niet uit wat je doet, wie je bent en waar je in rijdt (oude Lancia, Honda, VW of de niet zuinige Mitsubishi), het gaat er om wie je als persoon bent. Dat is toch het allerbelangrijkste! Als het daarom gaat, dan maakt de auto ook niet meer uit.

En de hockeyvader dan? Die rijdt in een oude SUV, met zo’n wiel achterop, met 280.000 km op de teller. Tijd voor een nieuwe auto. Die blonde vrouw heb ik al en hockeyende kinderen ook, dus toch maar een Audi?

Share
,

Post navigation