Hockeyvader voornemens in 2020

10% afvallen komende maanden, dat is het doel voor hockeyvader in 2020. Dit is een uitdaging, omdat hockeyvader dit niet wil doen via een “crash-dieet”, maar via normale weg. Maar hoe dan? Minder eten? Minder drinken? Meer bewegen? Op alle drie is het antwoord “JA”, maar om niet snel de moed te verliezen en al in februari te vervallen in oude rituelen, doet Hockeyvader dit niet alleen, maar samen met medestanders. De “10%didozo”-groep. Dinsdag, donderdag en zondag sport met als doel 10% afvallen…….

Zadelpijn en wedstrijdje het viaduct op

Afgelopen week was de start van de 10%didozo-groep. Om 9 uur verzamelen op zondagochtend om een stuk te fietsen (op de racefiets). Zoals het hockeyers betaamt, direct vol in de aanval en in een rap tempo van start. Na 3 km al in het rood en vol gas door. Echte duursporters zullen we nooit worden. Een mooi rondje kop over kop, incl. wedstrijdjes wie het eerste een brug of viaduct op is. Het wedstrijdelement blijft toch altijd leuk. Na iets meer dan een uurtje knallen komen we stuk en met zadelpijn weer thuis. Lekkerrrrrr….

Biertje en bitterballen is meer dan 200 calorieën

Maar hoeveel calorieën hebben we nu verbrand? Iets meer dan 600. Hmmmm, dat is ook niet veel voor de inspanning die we geleverd hebben. En dan te bedenken dat 1 biertje al snel meer dan 100 calorieën is, houdt dit in dat we na een rondje maar een paar biertjes zouden kunnen drinken. En dan hebben we het nog niet eens over de bitterballen gehad. Kortom, voor een gezellig avondje moet je al snel een rondje IJsselmeer of groter fietsen. En hetzelfde geld voor hockeywedstrijd. Tijdens een uurtje rennen met de veteranen verbrandt je 700 calorieën. Dus een 3e helft, incl. bitterballen, is geen goed idee.

Kortom, om te voldoen aan de 10%didozo-eisen moet het roer dus drastisch om. Water, wortels en nog meer groenvoer na het sporten. Als ik dit vooraf geweten had……

Share
, , , ,

Post navigation