Jong heren of oud A-junioren team?

Na meer dan 10 jaar elke zaterdag in weer en wind op het veld gestaan te hebben als coach, is het nu zover; mijn oudste zoon is naar de senioren gegaan. Hij zit in een Jong Heren team, of zoals het tegenwoordig door de KNHB genoemd wordt: HO25-2 (Heren Onder 25, 2e team). Een mooi team, met jongens waar hij al jaren mee speelt en allemaal rond dezelfde leeftijd, zo 17-18 jaar. Eigenlijk is meer dan de helft van het team nog A-leeftijd, maar ze zijn als team vervroegd overgegaan. Kortom, vanaf dit jaar op de zondag dus, een seniorenteam. Maar is dat wel zo?

Toch maar een “ouder-Whatsapp-groep”

De afgelopen jaren zijn de heren namelijk gepamperd door mij als coach en de ouders. Trainingen, coachen, rijschema’s, constant reminders over hoe laat verzamelen, etc. Nu zijn ze een seniorenteam en zouden ze het eigenlijk zelf moeten regelen. Maar ja, het blijven jongens van 17 a 18 jaar. Kortom, toch maar weer naar voren gestapt om training te geven en te coachen (samen met een andere vader) en de rijschema’s worden gemaakt, net zoals dat we toch maar weer een “ouder-groeps-app” maken, omdat niemand nog zelf een rijbewijs heeft. En er zijn dit jaar ook nieuwe taken, zoals bardienst en fluiten (op zondag). En wat dacht je van een “bier” (in dit geval een fris) pot? Kortom, geen junioren meer, maar echte senioren!

Net als 10 jaar geleden

En daar stonden gisteren de nieuwe senioren voor het eerst op het veld bij de 1e training. Netjes luisterend naar de uitleg van de oefeningen, braaf hockeyen en netjes alles opruimen. Net zoals 10 jaar geleden, toen ik ze in de E-tjes had. Ja, ze zijn allemaal gegroeid, maar op sommige punten is er niks veranderd. Zijn het nu Jong Heren of oud-junioren?

Wat dat betreft is de “Jong Heren” (onder 25 jaar) competitie een hele goede ontwikkeling geweest, waardoor de overstap van junioren naar senioren niet zo groot is. Gelijkgestemden, leeftijdsgenoten en gelijkwaardige tegenstanders. Het wordt een mooi seizoen.

Share

Post navigation