Tack and trace-pakketjes

Tringggggg en weer een pakje bezorgd, deze keer voor de buren. De webshops doen goede zaken en de postbezorgers rijden zich helemaal de rambam. Nieuwe fietsitems, een hello fresh pakket (dubbel zelfs), kleding en nog veel meer. Het ene pakket komt al na 24 uur het andere pakket, vooral via “Ali”, duurt soms weken. En elke keer maar weer die aardige, beleefde jongens in die witte bussen voor de deur.

Life 360: appje om je kinderen te volgen

“Ik mis nog dat pakket” hoor ik mezelf zeggen tegen mijn vrouw. Even kijken via de track en trace code wanneer hij aankomt. Ah, morgen tussen 15.00 en 17.00 uur. Prima geregeld allemaal hoor. Dat volgen van je pakket is inmiddels door gevoerd in heel veel dingen. Zo had hockeyvader onlangs pech langs de weg maar via het volgsysteem van de ANWB kan je bijna in realtime de wegenwacht volgen waar hij is en wanneer hij bij jou is. Sterker nog, wij kunnen ook via een app, Life360, onze kinderen volgen waar ze zich bevinden. Dat gaat misschien wel erg ver.

“Oh, hij is nu op weg naar huis”, is de reactie van mijn vrouw als ze kijkt op haar telefoon en checkt waarom de jongste nog niet uit school is. Het is bijna eng dat je iemand zo kan volgen en of het echt goed is? Waar is de tijd gebleven dat je in volle verwachting zat te wachten wanneer de post met je pakketje kwam? Waar is de tijd gebleven dat je nog even na school kon hangen met vrienden zonder dat iemand mee kijkt? Kortom, stop met volgen en laat je verrassen door de post en laat je kinderen meer vrij. “Hé, waarom fietst hij nu daar?”……

Share
, , ,

Post navigation