hockeyvader op het strand

Het seizoen is voorbij. Kampioen geworden, selecties zijn voorbij en dus in het weekend lekker genieten van wat anders. Het strand bijvoorbeeld. Het was de afgelopen dagen al lekker warm en dus gisteren op de fiets naar het strand. Fietskar achter de fiets, zwemspullen mee, parasol, stoeltjes, koelbox en de opblaasbare sup. Kortom, bepakt en bezakt op weg.

Eenmaal in Egmond parkeren we de fiets vlak bij het strand als we ineens “hoi hockeyvader” horen. Mijn medecoach met zoon en vriendje, die allebei in het team van mijn jongste zoontje J8E1 zitten. We lopen gezamenlijk het strand op en zoeken een plekje. Nadat we alles geïnstalleerd hebben is het tijd om de sup op te blazen. Pfff, even in het zweet werken, het lijkt wel een training. Zodra hij klaar is kunnen we de zee op. Op dat moment komen de 2 teamgenootjes van mijn jongste zoon aan “suppen!!!!”. Nou, kom dan maar. en ja wel daar gaan ze met ze 4-en op de plank op het water. Dikke pret.

Na een uurtje spelen, zitten, Beach ballen en zwemmen komen we het volgende teamgenootje tegen. De keeper van het team. Uiteraard wil die ook op de sup-plank, en dus met z’n 5-en er op. Het past net. Duwen, trekken, peddelen, zwemmen, etc. Heel veel pret. Als je de jongens zo ziet, is het wel erg jammer dat komend jaar het team uit elkaar valt. Maar ja, zo gaat dat helaas.

Dan ineens wordt het tijd om naar huis te gaan, het is namelijk al 18.30 uur. We moeten nog naar huis fietsen, dus dat wordt pas rond 19.30 uur eten (voordat we alles hebben ingepakt en bij de fiets zijn….). Op weg naar huis nog even snel langs de AH om kaas en brood te kopen, zodat we thuis makkelijk tosti’s kunnen maken. Thuis ploffen we op de bank. Wat een prachtige zondag. Hockey is leuk, maar een dagje strand is ook geweldig.

Share

Post navigation