Een zaterdagje op stap met de hockeyvader

Het is zaterdag, tijd voor de hockey wedstrijden van de 1e ronde van het 2e deel van het seizoen. Ik heb een drukke week gehad, met elke dag van de week het geven van een training. Jongens A1 (ma, di en do), Jongens 8E1, mijn jongste zoon (wo en vrij) en zelf ook nog even op de donderdag met de oude mannen van de veteranen A. Als kers op de taart mag ik op vrijdag als invaller Dames 2 ook nog begeleiden, wat een leuke training geworden is. Gelukkig was er genoeg materiaal, want de dames hadden het vorige bericht van Hockeyvader gelezen en er kwam dus commentaar op het aantal pylonen en ballen….  :-). Kortom, leuk en klaar voor de zaterdag. Tussendoor nog even alles regelen qua rijders en invallers bij een ander team.  Het lijkt wel werk…….

De zaterdag begint om 10.00 uur voor mij met de jongste, J8E1. We spelen tegen Bloemendaal, een team waar we eerder deze competitie met moeite van gewonnen hebben. Na een desastreus zaalseizoen is het lekker weer om op het veld buiten te staan. De jongens krijgen maar 1 opdracht mee, namelijk overspelen van “geel” naar “geel” (wij spelen in geel namelijk). We beginnen goed en scoren vrij snel. Waar we voor de winterstop alles dwars door het midden recht naar voren ramde (zonder te kijken wie daar staat), spelen we nu in eens buitenom en ook nog naar de juiste kleur. Ik weet niet wat ik zie en sta versteld. Tuurlijk, ik weet dat zaalhockey een goede basis is wat ze meenemen naar het veld, maar aangezien we alles dik verloren hebben in de zaal had ik daar geen rekening mee gehouden. Blijkbaar hebben ze toch wat opgestoken. HOERA!!! We spelen aanval na aanval over de flanken, zitten fel op de bal, zitten laag en scoren. En ondanks dat de tegenstander in de tweede helft een extra man in het veld had, om meer gelijkwaardig te zijn, winnen we met 9-0. Wat een super start van het seizoen en ik zie alle kinderen en ouders glunderen!

Direct op naar nr.2, mijn oudste. Verzamelen om 12.45 en op naar Amstelveen. Mijn vrouw had gelukkig boterhammetjes in de tas van mijn oudste gedaan, zodat ik ook nog snel even wat kon eten. Met een auto vol jonge pubers, die hele discussies hebben over groeps-appjes, mogelijke vriendinnetjes en nog veel meer. We komen op tijd aan en spelen op het mooie waterveld, veld 1. We zijn met precies 11 man, omdat er 1 mee is met een ander team en die wordt naar ons gebracht, maar is niet op tijd. Maakt niet uit. We beginnen en ik zie dat de tegenstander best goed is, dus dat wordt lastig voor ons. Echter, we komen snel met 1-0 op voorsprong en op dat moment wordt ik gebeld door de moeder van de speler die met het andere team mee is. Hij is er en staat in de buurt, maar weet niet waar de club is. Snel ren ik van het veld en laat het coachen even over aan mijn medecoach en ga op zoek naar het jongetje. Ik vind hem op hole 8 van de lokale golfbaan, die naast de hockeyclub ligt. Snel naar het veld en hup het veld in. Het grappige is dat hij ook nog eens 3 keer scoort. Mooi potje en we winnen met 4-2.

Hup, snel de auto in en naar huis. Ik zet 3 jongens thuis af en mijn zoon en ik komen rond 16.30 uur thuis. Ik kan nog net even naar de WC en moet snel weer op de fiets, want ik moet ook nog JA1 coachen en die verzamelen om 16.45 uur. Ik red het net. Deze wedstrijd is de streekderby. We spelen de eerste helft slecht en de tweede helft goed. Helaas net 3-2 verlies, wat wel verdiend is. Na de wedstrijd nog even het clubhuis in en drink ik met veel genoegen 2 biertjes. Het is inmiddels 19.45 uur en ik stap op de fiets naar huis. Ik kom zeer voldaan om 20.00 uur thuis. Pffff, wat een dag. 6 punten, mooie wedstrijden en een goed gevoel. Op naar volgende week.

 

 

Share
, ,

Post navigation