Hockey-Sint

Hij komt, hij komt, hij komt de goede Sint. Op 24 november komt hij binnen in Heiloo. Dat is jaarlijks weer een feest. (hockey) schoenen worden gezet en de Sint brengt uiteraard ook een bezoekje aan onze club. Cadeautjes in het clubhuis en uiteraard even het veld op. Wist je dat je prima kan hockeyen met een staf?

Gele Pieten, Roet Pieten, Groene Pieten

So far, so good. Maar wie moet de Sint vergezellen? Tot nu toe waren dat altijd zwarte (hockey) pieten, maar kan dat nog wel? Zwarte Pieten, Roet Pieten, Witte Pieten. Wat moet je nu? Wij als sportvereniging hebben de clubkleuren geel, dus misschien Gele Pieten? Of misschien Groene Pieten, maar bij nader inzien is dat misschien niet zo’n goed idee omdat Groen de kleur van onze “rivaal” is.

Zijn alle kleuren hockeyballen hetzelfde?

Mijn gedachten dwalen verder terwijl ik op het hockeyveld sta en tegen een hockeybal sla. Een witte bal, maar verderop ligt een gele. Ik kijk verder en zie blauwe, groene, zwarte, oranje, gestippelde en gestreepte ballen. Hockey speel je eigenlijk met een witte bal, dus zouden al die andere kleuren ballen zich gediscrimineerd voelen? Volgens mij spelen alle ballen hetzelfde, ongeacht de kleur. Als ik daar over na denk zie ik ineens de ouderwetse wit-zwarte voetballen voor me. Hoe zouden die zich voelen in een moderne nieuwe wereld van alle kleuren voetballen? En de tennisballen? Heel vroeger wit, maar nu sinds jaar en dag geel, geeloranje, groen of gestreept. Of golfballen? Oorspronkelijk wit, maar inmiddels in alle kleuren. Hoe voelen die zich?

Moeilijk

Ik pak een nieuwe hockeybal, een roze en sla die weg. Ondanks dat het precies dezelfde bal is, gaat mijn voorkeur toch uit naar een ouderwetse witte bal. Waarom? Geen idee, omdat het misschien altijd zo was. Kortom, de wereld verandert. Nieuw en verandering is goed, maar dat betekent niet altijd dat het oude niet meer goed is. Misschien maken we het ons zelf wel erg moeilijk.

Share
, ,

Post navigation