Het wordt weer lange-mouwen-weer

“Warme chocolade melk” Dat denken alle kleine hockeyertjes op zaterdagochtend vroeg in de herfst. Vaak is het koud, nat en guur en dan is hockey echt geen pretje, zeker niet voor de kleintjes. Als hockeyvader en coach heb ik dit maar al te veel meegemaakt. Kleine mannekes die staan te bibberen in het veld. Stilstaan op precies te zijn. En als vader en coach sta je ze maar aan te moedigen dat ze moeten bewegen om warm te blijven, terwijl het langs de lijn toch echt ook geen pretje is.

11 kleine mannetjes in de kou

Ik zie ze nog staan. 11 kleine mannetjes op een afgelegen veld ergens in begin november in de stromende regen en 7 graden. We hebben zolang mogelijk gewacht met het veld op te gaan, lekker lang in de warme kleedkamer blijven zitten. Snel het veld op en beginnen. Maar het regende zo hard (en waarde ook nog) dat na een minuut of 10 iedereen wel doorweekt was en het dus koud kreeg. Sommige gingen harder rennen, maar het merendeel stond stil. Tja, en dan krijg het nog kouder. Wrijven in handen, extra truien aan en in de rust snel naar binnen de warmte in. En dat hebben we zo gelaten, want de tegenstander had ook 11 verkleumde jongentjes. Kortom, beter lekker warme chocolademelk met elkaar drinken i.p.v. nog een halve wedstrijd bevriezen op het veld.

Senioren met lange broek aan spelen?

Dit jaar is het anders, want de temperatuur ligt nog rond de 20 graden zo half oktober. Maar het weer gaat omslaan en we gaan richting de 10 graden. Op zich niet erg, maar met wind en regen erbij kan dat best koud worden. Kortom, tijd voor lange mouwen en lange broek zou je zeggen.

Voor de jongste jeugd is dit prima en dat heb ik in mijn teams ook altijd gedaan. Lekker een trui onder je shirt, trainingsbroek aan en soms lekker zelfs handschoenen aan. Het allerbelangrijkste bij die kleintjes is warmhouden. Maar bij oudere jeugd en senioren is het soms wel even fronzen. Lange mouwen is prima, maar spelen met een trainingsbroek aan?

Dat is voor volwassen wel een beetje raar. Tja, als je Arjen Robben heet en een maillot hebt in de kleur van je tenue, dan kan het, maar als gemiddelde hockeyer is dat toch niet nodig? Gewoon korte broek en gaan met die banaan. We gaan het zien aankomende weken. Hockeyvader heeft al de lange mouwen klaar liggen.

Share
, ,

Post navigation