Sporten in 2019

Daar sta je dan als hockeyvader op een donderdagavond in de badmintonhal i.p.v. het hockeyveld. We lenen wat rackets en pakken een shuttle uit de bak. Door een lid van de vereniging wordt ons snel de spelregels uitgelegd en dan is het spelen maar. We staan als gekken te rammen, maar hebben de grootste lol. Na een uurtje staan we flink bezweet met een glimlach aan de bar. Met een gerust hart kunnen wij als veteranen zeggen dat wij voldoen aan de 2019 trend.

Welke donorsport past bij jou?

Wat is die trend dan? Multisporten. Hockeyers die gaan badmintonnen, voetballers doen aan atletiek, tennissers gaan schaatsen, hardlopers die een lesje judo volgen en handballers stappen een keer op de BMX. Dit is sporten anno 2019. Maar waar is dat nu goed voor? Ik begrijp best dat verandering een keertje goed is, maar moet dit nu allemaal? Ja, het is goed voor je. Door als hockeyer een keertje op de atletiekbaan looptraining te doen ga je beter hardlopen. Vooral voor jeugd is het belangrijk om gevarieerde sport te doen zodat het “brein” uitgedaagd blijft. Niet alleen variatie in de eigen sporttechnieken m.b.t. oefenstof maar ook via andere sporten. Zo zijn voor hockey goede “donor-sporten” sporten waarbij de fijne motoriek getraind wordt zoals squash, badminton, volleybal, tennis en golf. Het triggert en het boeit.

Volksverhuizing in het dorp

Kortom, in 2019 krijgen we één grote roulatie op de sportvelden m.b.t. trainingen in ons dorp. Hele volksstammen zullen op de fiets van links naar rechts door ons dorp trekken. De voetballers richting de tennisbaan aan de ene kant van het dorp en de teams van hockey gaan naar de andere tennisbaan aan de andere kant van het dorp. Daar zijn de banen leeg want de tennissers zijn juist op weg naar het voetbalveld waar het leeg is, omdat de voetballers al bezig zijn in de batmintonhal, die vertrokken zijn naar de sporthal om te basketballen. Kortom, het wordt een drukte van jewelste. De gemeente mag hier alvast wel rekening mee gaan houden m.b.t. het wegenplan. En hockeyvader? Ik ben benieuwd waar we volgende week gaan trainen. Jeu de Boulles misschien?

Share
, , ,

Post navigation