Drukte op het strand en in de duinen

Zaterdagmiddag 15.00 uur. Normaal gesproken staat Hockeyvader dan langs de lijn op een hockeyveld ergens in Noord Holland. Helaas kan dat nu niet, maar om de pubers thuis toch nog even frisse lucht te geven en achter hun beeldschermen weg te halen, maar even wandelen, dus op naar de duinen.

Geen parkeerplaats meer vrij in de natuurgebieden…..

Bij de eerste parkeerplaats tussen Egmond en Bakkum is geen plek meer en ook de volgende is vol. We draaien om en proberen het al niet eens meer bij Nieuw Westert. Op naar het strand en gelukkig bij Zuid is er plek.

We wandelen de duinen in, zonnetje schijnt en het is een stuk drukker dan normaal. Maakt niet uit en we slaan snel een rustiger paadje in. Dat kan gelukkig in de duinen, plek genoeg. Na een tijdje slaan we af naar het strand en wandelen we terug naar Egmond. Hier is het nog rustig maar in de verte zien we één massa mensen, zo vlak bij de strandopgangen. Ach, iedereen wil er even uit en op het strand kan je afstand houden.

Strand Egmond Zuid

Strakke broek, snelle bril, gladde banden en fietsen maar

Zondagochtend 10.00 uur. Normaal gesproken staat Hockeyvader zelf op het veld maar vandaag wordt het weer het strand en duinen, maar wel anders. Strakke broek, helm, een mountainbike met gladde, halfvolle bandjes en hup richting het strand. Hoe staat de wind? Hoe is het tij? Vandaag richting Bergen en door naar Camperduin. Terug via het MTB-parcours in Schoorl en duinen.

Lekker 2 uurtjes bewegen, maar helaas geen gezellige nazit achteraf. Pffff, ondanks al het prachtigs hier mis ik wel het terras na het wandelen, het biertje na hockey en de gezelligheid samen. Het is niet anders. En volgend weekend? Maar weer strand en duinen zoals iedereen. Een tip. Ga naar Camperduin want daar is een grote parkeerplaats en let zondag op of u mij voorbij ziet fietsen, waarschijnlijk nu richting de pier bij Wijk aan Zee.

Share
, , ,

Post navigation