Hockeyvader en het Songfestival

En de 12 punten gaan naar………Hockeyvader! Het is weer zover deze week. Hilarische acts, “over the Top” outfits, vrouwen die mannen zijn of andersom en een spectaculair podium. Kortom, het songfestival.

Vlammen, bloot en onbegrijpelijke outfits

Hockeyvader is een fan, al is het alleen al door het heerlijk negatieve commentaar van Cornald Maas en Jan Smit. “De volgende act is met veel bloot, vlammen, geschreeuw en onbegrijpelijke outfits, dus het zal wel hoog scoren”. Ik verheug me op het hysterische gedoe van alle fans in de zaal, de verrassing bij elk optreden wat er nu weer komt, de te saaie grappen van de presentatoren, de te lange aankondigingen bij de puntentelling en de tenenkrommende interviews in de red-blue-of green-room met de deelnemers. In the end wint er vast wel weer een groep Orcs, een stel oma’s, een zingende kip of een vrouw met een baard.

See You in Heiloo 2020

Inmiddels is elk jaar weer een feest om te kijken. Met het hockeygezin op de bank, chips en cola erbij en vooral heel veel verbazing om de belachelijke acts, lachen om alles wat je ziet en genieten van het commentaar. Een heerlijk avondje entertainment met dit jaar een prachtige inzending van Nederland dat kans heeft om te winnen. En als we winnen mogen we het in ons land organiseren.

Ik nomineer hierbij Heiloo. Het kan prima in de Beun en we maken bij ’t Loo een groot feeststerrein met grote schermen en een feesttent. De after-party kan bij De Wit en we hebben genoeg moois in de omgeving om te tonen aan de rest van de wereld. We bouwen het Vennewater om tot perscentrum en ik zie al die creaties al door ons dorp lopen. Dat moet toch kunnen?

En last but not least: we hebben al een regenboogvlag op het gemeentehuis. Kortom, “See You in Heiloo 2020!”

Share
, , ,

Post navigation