Een beeldscherm-vrije vakantie?

Nog 4 weken en het is zomervakantie, maar wat gaan we doen? Huisje huren, kamperen of thuis blijven? Dit is de vraag die bij iedereen leeft, zo ook bij Hockeyvader.

De afgelopen jaren trok het hockeygezin met de sleurhut er op uit richting Scandinavië. Kano op het dak, caravan aanhaken en hup op pad. We zien wel waar we uitkomen.

Maar nu? Kamperen? Kan dat wel en zo ja, hoe dan? Scandinavië kan sowieso niet, want de weg via Denemarken er naar toe is dicht (Nederlanders mogen Denemarken nog niet in). Toch maar een huisje? Ook leuk, maar dan zijn we wel laat met regelen, maar de prijs zal flink hoog zijn. Thuisblijven is ook een optie en dan zoals de rest van Nederland een bootje op marktplaats kopen en in de file het Alkmaardermeer op. Hmmm, is ook niet echt een optie.

Na de 15e weten we meer, welke landen open zijn en wat je mag, dus we hebben nog heel even.
In de tussentijd bereiden we ons ook maar voor op een vakantie thuis blijven. Op zich heel leuk, want je hebt hier natuurlijk eigenlijk alles. Strand, duinen, leuke stad en er is genoeg te doen. Fietsen, zwemmen, wandelen, chillen, etc.

Er is echter één groot probleem van thuisblijven met pubers van 13 en 15 jaar…..de Playstation. Normaal gesproken gaan wij “beeldscherm-vrij” op vakantie, maar als je thuis blijft wordt dit een uitdaging. Hoe krijg ik die pubers zover dat ze niet op de PS4 zitten? Hoe krijg ik ze naar buiten en dan zonder ruzie?
Misschien ligt de oplossing voor de hand. Bob, onze cavia, gaat altijd tijdens onze vakantie logeren bij oma. Misschien heeft oma dit jaar nog een extra logeerplek over, namelijk voor de Playstation.

Share
, , ,

Post navigation