Smartphone naar de haaien

‘Papa…..ik heb mijn telefoon in de wasbak laten vallen…” meldt mijn zoontje met een treurig gezicht aan me. Nee toch!!! Dit is al de zoveelste keer dat dat ding kapot is.

Vloggen en tandenpoetsen gaat niet samen

Precies 1 jaar geleden kreeg onze jongste zoon zijn eerste mobiele telefoon. Binnen 2 weken zat er al een grote barst in het scherm. “Ja, we waren aan het voetballen en iemand schoot zo de bal er tegen aan”. Voetballen met je telefoon in je hand? Het duurde even voordat we het hebben laten maken. 100 euro lichter, maar wel weer een mooi nieuw schermpje.

Helaas duurde dat niet lang, want ook daar zat al weer snel een barst in. Hoe ging het spreekwoord met die ezel ook al weer? En nu dus een plons in het water, met als resultaat “einde telefoon”. Dat krijg je als je al vloggend door het leven gaat. Tandenpoetsen en vloggen tegelijkertijd is best lastig. Dan maar zonder telefoon! Echter, na een paar dagen blijkt het toch niet zo handig, want de telefoon is niet alleen voor “fun”, maar ook voor o.a. het schoolrooster. Kortom, op naar de winkel voor een nieuw toestel voor een schappelijke prijs.

Piepschuim of een autoband als beschermhoesje

Meteen een screenprotector en een supergrote “bumper” (hoesje) er om heen als bescherming. Liefst heb ik piepschuim of autobanden, dan weet je tenminste zeker dat hij niet kapot gaat. Trots roept hij bij thuiskomst tegen zijn broer “Kijk nieuw! Als je je telefoon dus laat vallen krijg je een nieuwe”. Zijn broer kijkt boos, want als iemand zuinig op zijn spullen is, is hij het wel. Al 2 jaar een telefoon zonder ook maar 1 krasje. Gelukkig is zijn contract aan verlenging toe en krijgt hij binnenkort een nieuw, nog mooier toestel, met voor de zekerheid ook maar een bumper, in zijn geval een mini-bumpertje.

Share
, ,

Post navigation