Sporten met een zwemband om 1.5 meter afstand te houden

Via de ene kant het veld op en de andere kant het terrein weer verlaten. Niet op de club naar de WC, geen ballen oppakken, geen ouders langs de kant en 1.5 meter uit elkaar. Dat is trainen in het corona-tijdperk voor 13 jaar en ouder. Allemaal logische richtlijnen, maar hockey is dan wel een sport die lastig uitvoerbaar wordt. Duels, partijtje, één op één oefeningen, etc. mag allemaal niet. Dan blijft behalve een balletje overslaan weinig over

Kijk voor ons als veteranen maakt het niet zoveel uit, want als wij partijtje spelen komen we normaal gesproken toch al niet bij elkaar in de buurt, omdat we dit niet meer redden qua snelheid en flexibiliteit. Maar voor de jeugd en jong senioren geldt dit niet en wordt het lastig om voor een sport als hockey niet bij elkaar in de buurt te komen.

Dan kan je beter op tennis zitten want dan sta je altijd minimaal 1.5 meter uit elkaar. Of atletiek, zwemmen, batminton, honkbal en golf. Kan allemaal prima en veilig. Basketbal, handbal, rugby en voetbal is net zoals hockey lastig. Wielrennen kan, maar niet in een peloton. Idem voor schaatsen of hardlopen. Darten kan, maar dan wel ver om elkaar heen lopen. Jeu de Boules kan ook, maar niet te dicht bij elkaar staan en schaken kan alleen met een heel groot schaakbord. Kortom, we mogen weer sporten vanaf 11 mei, maar het is voor een heleboel sporten best heel lastig om dit goed en veilig te doen.

Toch is er een oplossing om niet bij elkaar in de buurt te komen, maar toch te kunnen sporten. Koop op internet een aantal dikke opblaas-zwembanden of autobanden, doe die om tijdens je training en dan kan je prima partijtje onderling spelen. Veel plezier iedereen.

Share
, ,

Post navigation