Boevenbende op vakantie

Kijk, daar zwemt iemand met een mondkapje op in het meer! In het buitenland is een “mask” verplicht, maar het kan ook te gek.

Happend naar lucht als een vis op het droge

Mondkapje op, handen desinfecteren en dan pas mag je een winkel in, terras op of een openbare ruimte in. Zo gaat het in het buitenland. Het ziet er niet uit, zit waardeloos en of het echt helpt? De eerste dagen vergeet je dat ding steeds en als je hem op hebt voel je een vis op het droge. Happend naar lucht mag hij buiten gelukkig weer af. Echter, na een paar dagen went het en wordt het ook gewoner. Lopend op straat met aan 1 oor een mondkapje is heel normaal (zodat je hem snel kan op doen als je ergens naar binnen gaat).

Kortom, na een paar dagen in het het buitenland weet je niet beter. Echter, toch blijf je je verbazen. Ik zie mensen alleen in een auto met mondkapje op, zittend op het strand met kapje op en zelfs zwemmend in een meer inclusief mondkapje. Je kan ook te voorzichtig zijn! En werkt het eigenlijk? Ik ga me niet mengen in de discussie of het wetenschappelijk helpt, maar voor mij is het wel een feit dat het helpt bij de bewustwording. Doordat iedereen een mondkapje draagt en het verplicht is helpt het mij te blijven realiseren dat Corona er toch echt nog wel is. Doordat stomme mondkapje blijf je voorzichtig, was je je handen vaker en houdt je onbewust meer afstand.

Je moet die blauwe hebben

Dat het niet lekker zit is ook een feit. Het is warm, je (zonne-) bril beslaat en je weet ook meteen wanneer je je tanden moet poetsen. Je hebt vele varianten, maar je moet de blauwe hebben (anders loop je echt voor gek). De witte kunnen echt niet. Of zeer modieuze met prachtige afbeeldingen en motieven. De zwarte zijn een beetje raar en met zonnebril en petje kan je zo een bank overvallen. Kortom, heel veel keuze.

Al met al niet top, maar zolang Corona er is misschien toch niet zo gek. Al is het maar om je telkens met de neus op de feiten te duwen dat Corona er nog is.

Share

Post navigation