Zomerstop of zomeravond sporten?

Het is eind juni en voor veel sporten is de competitie al geëindigd. Zo’n laatste competitieronde staat vaak in het teken van kampioenschappen, afscheid van spelers en het laatste feestje op de vereniging. Daarna is het weer even klaar, de zomerstop. Misschien nog een toernooitje of team-BBQ toe en daarna zien we elkaar weer aan het begin van het nieuwe seizoen in september. Heerlijk even rust en tijd voor wat anders in het weekend. Tenminste zo was het altijd, maar dat is niet meer zo.

Niks zomervakantie, gewoon doorgaan

Nu gaan we gewoon door na de competitie. Jeugdteams gaan direct na de laatste wedstrijd aan de slag in de nieuwe formaties en trainen nog voor de zomervakantie als voorbereiding. Selectieteams trainen vaak zelfs, op 2 a 3 weken na, de hele zomer door en de senioren/ veteranen doen mee aan de zomeravond-hockeytrainingen. Dit zijn instuiftrainingen waar iedereen welkom is. Super gezellig en goed opgezet. Kortom, volle bak op de hockeyclub. Niks zomerstop, gewoon doorgaan.

Spierpijn

Hoe leuk ik hockey ook vind, een paar weekjes even niet is ook wel lekker. Even wat andere dingen doen, weekendjes vrij en genieten van het mooie weer (als het dat is). Kortom, hockeyvader zet zijn stick even een paar weken in de schuur en doet nog wel aan een zomerstop en stapt na de zomer weer het veld op. Echter, ik weet nu al hoe dat gaat in september bij de 1e trainingen. Spierpijn, niet fit en kans op blessures zodat je op halve kracht de 1e competitiewedstrijden aanvangt. Dat is ook niet echt handig, zeker niet nu hockeyvader ook een dagje ouder wordt.

Dus fit blijven in de zomer, letten op de kilootjes en veel bewegen. Tja, dan kan je net zo goed gaan hockeyen, want dat is wel zo gezellig. Kortom, hockeystick maar weer uit de schuur en dan toch maar mee gaan doen aan zomeravond hockey.

Share
, ,

Post navigation