Groen, geel, oranje of rood?

Ik zet de TV aan en zap langs kleuren. Groen gras op Wimbledon, de gele trui in de Tour, een oranje tribune in Oostenrijk bij de GP en een regenboog autootje die de wedstrijdbal in de EK finale brengt. En dan hebben we het nog niet eens over de belangrijkste kleuren waar we ons nu druk over maken. De kleuren voor onze vakanties, namelijk het gele vaccinatieboekje, de groene sticker voor de autobaan in Oostenrijk, het oranje flesje zonnebrandcrème en het donkerrode paspoort. Belangrijk om niet te vergeten.

Oranje tompouce

En oh ja, vergeet niet de kleur van onze eigen landje. Niet groen, geel of zelfs rood, maar oranje natuurlijk. Het oranje van TeamNL en tompoucen. Het oranje van gouden medailles van de hockey dames, Daphne Schippers, Ranomi Kromowidjojo, Epke Zonderland  en de handbal dames. Het “nieuwe” oranje onder leiding van Louis van Gaal en natuurlijk het oranje van Willem en Maxima. Dat oranje dus. Maar wat nu als dat oranje rood is? Worden we dan “team-rood?” Staan onze Olympische sporters straks in een rood tenue in Japan en moeten we aardbeien gaan eten i.p.v. oranje tompoucen? Hoe moet dat allemaal?

Gelukkig geel

En dan dichterbij huis. Hoe gaat dat straks als we na de zomer weer gaan hockeyen? Uitwedstrijden naar Alkmaar mogen (groen tenue), maar uit naar Heerhugowaard of Bloemendaal (oranje tenue) wordt al lastiger gezien de beperkingen en laten maar helemaal niet naar Magnus in Schagen en Strawberry’s in Driehuis (rood tenue) gaan. Gelukkig speelt hockeyvader in een geel tenue, dus mogen ze wel bij ons komen. Uiteraard wel alleen met een geldige negatieve test, want anders kom je het terrein niet op.

Kortom, kleurenstress. Ik ga nog maar eens kijken welke kleur mijn vakantiebestemming heeft.

Share
, ,

Post navigation