Kerstreces en winterstop

Ballen in de tas, schoenen in de schuur en hockeystick in de hoek. De eerste helft van de competitie zit er op, een paar weken vrij en pas in maart weer het veld op (als het mooi weer gaat worden).

Zaalhockey alleen in Brabant

Zo ging het 30 jaar geleden toen hockeyvader nog een hockeyjongentje was. Zaalhockey deden we hier in het “Noorden” niet (dat was voor Brabant) en niet elke club had al kunstgras dus midwintercompetitie lukte nog niet. Het was “winterstop”. Heerlijk een paar weken niks.

Dat is nu heel anders. De laatste wedstrijd op het veld is nog niet afgelopen of de zaalcompetitie begint al. Trainingen gaan tot Kerst door en begin januari moeten we al weer het veld op. Regen, wind en kou maakt niet uit want met kunstgras kan je altijd door. En tussendoor een zaalhockeycompetitie tot in februari (lekker om 18.00 uur op zondagavond in Amsterdam of zo..). En het betreft niet alleen hockey maar alle sporten. Zo staat mijn jongste zoon gewoon in januari in de regen en wind op de tennisbaan. Of anders zijn er elk weekend wel andere activiteiten waar je aan kan deelnemen. Het hele concept van “winterstop” bestaat eigenlijk niet meer.

Ik word aan alle kanten voorbij gelopen

Kortom, hockeyvader-coach traint ook gewoon door met die 15-jarige pubers. Zo ook afgelopen maandag en hockeyvader deed zelf ook mee. Nou, hockeyvader moest flink aan de bak. Kon ik vroeger nog de lakens uit delen op het veld, werd ik nu aan alle kanten voorbij gelopen en gespeeld. 1,5 uur rennen en op dinsdag (en de rest van de week) flinke spierpijn. Ik denk dat Hockeyvader het kerstreces uitrekt tot half februari om te herstellen. Ik voer gewoon mijn eigen winterstop in, dan ben ik weer fris en fruitig in het voorjaar. Misschien ook een idee voor u?

Share
, ,

Post navigation