Kampioens- K-tje

Wereldberoemd in ons dorp (Heiloo) onder hockeyers, het befaamde “K-tje”. Dit is een geborduurde letter K (van kampioen) op een stukje stof wat je krijgt als je kampioen met je team geworden bent bij hockeyclub Terriërs. Dit K-tje kan je dan op je broek of rok naaien zodat iedereen kan zien dat je kampioen bent. Superleuk, met name voor de jongste jeugd.

Taart, medailles en trotse ouders

Enthousiast worden deze kampioenschappen gevierd, zo ook bij onze hockeyclub. Ouders zorgen voor taart, medailles en andere versierselen om er een feest van te maken. En als ze dan ook nog eens hun “K-tje” krijgen, dan is het helemaal feest. De oudere jeugd en senioren vieren het met het spuiten van champagne uiteraard en aan het einde van de dag wellicht een biertje. En de veteranen? Nou, al dat gedoe, dat hoeft niet hoor. Het was gewoon een leuk jaar en we drinken er wat op na de laatste wedstrijd.

Ook veteranen vinden het stiekem toch wel leuk

Tot het moment dat de kampioenen gehuldigd worden. De jongste kindjes staan dan te trappelen om op het balkon geroepen te worden om gehuldigd te worden. Ouders staan klaar voor de foto’s, zo trots als een pauw. Ook de oudere jeugd en senioren vinden het toch wel erg leuk om toch even genoemd te worden, ondanks stoere verhalen vooraf. En de veteranen? Die hoeven toch niet zo nodig? Nou, als het moment daar is, staan toch ook de oudere heren en dames te stralen op het balkon en nemen het befaamde K-tje in ontvangst.

En hockeyvader? Ik mag helaas het balkon niet op dit jaar (en afgelopen jaren), maar gelukkig heb ik nog een oud K-tje ergens. Volgend jaar weer een kans. Wel staat hockeyvader trots klaar voor foto’s, want mijn zoon is WEL kampioen geworden. Blijft het “K-tje” toch nog

Share

Post navigation