Rij jij ook nog met je skibox op je auto?

Het is helaas alweer 2 weken geleden dat hockeyvader heerlijk in de zon en sneeuw zat. Lekker de hele week buiten, in de frisse lucht. Kop leeg, hele dag bewegen en genieten van de prachtige omgeving.

Ik wil het ski-gevoel vasthouden

Alle positieve energie die je opsnuift in zo’n weekje is helaas al weer weggewaaid door alle regen en wind. De hele dag met je neus achter een laptop op kantoor helpt dan ook niet. Wat wel helpt is zo lang mogelijk het “skigevoel” vast houden. De ski’s staan nog in de gang, de skijassen aan de kapstok en uiteraard de skibox nog op de auto.

Wat is dat toch voor een fenomeen? Half maart zie je nog heel wat auto’s met skiboxen rondrijden alsof ze morgen op reis gaan. Ik zie ze ook op de parkeerplaats van de hockeyclub en verwacht elk moment dat ze in vol ornaat uitstappen met de skistokken in de hand. Is het luiheid om dat ding er af te halen? Of status (kijk, ik ben op wintersport geweest)? Of misschien heb je bagageruimte te kort? Als het status is, dan ga ik hem er denk ik morgen ook maar weer opzetten, alhoewel de status van de hockeyvader-auto te wensen overlaat.

Op zoek naar een nieuwe vrachtwagen waar pubers in passen

De oude familie-auto is aan vervanging toe namelijk. Met pijn in het hart moeten we op zoek naar een nieuwe “vrachtwagen”. Toen we deze kochten moest er een kinderwagen en kinderzitjes in passen, nu moeten er 2 meter lange pubers inpassen met veel te grote hockeytassen. Oma moet ook meekunnen en er moet genoeg ruimte achterin zijn om hele gevechten te voorkomen. Kortom, er is veel bagageruimte nodig. Toch dan maar op zoek naar een nieuwe met een skibox bovenop?

Share
, , ,

Post navigation