Verloren, maar toch een winnaar

1-8 verloren. Dan ben je dik ingemaakt en er niet aan te pas gekomen zou je zeggen. Maar wat nu als dat niet zo is? Gelukkig heeft een bekende oud AZ trainer daar een mooi woord voor; scorebord-journalistiek. Een beetje raar natuurlijk als je zo’n uitslag hoort, maar het klopt wel. En dat is nu precies wat er bij het team van hockey-zoon voorgevallen is. Dik verloren, maar super goed gespeeld.

Hockeyvader raakt te veel ballen kwijt

Maar kan dat wel, want verloren is toch gewoon verloren? Nou, het overkomt hockeyvader regelmatig. Lekker potje gespeeld bij de veteranen, maar zonder 3 punten van het veld. Of heerlijk tegen een ander balletje slaan (iets met een baan, club en hole), maar te veel ballen kwijt en te veel slagen boven par. Of lekker gefietst op de racefiets, maar achteraan de groep bungelen. Of een middagje suppen, maar te vaak in het water gevallen. Kortom, je kan je prima vermaken en toch niet als winnaar van het veld stappen.

Zo ook de Jong Heren, want zo heet het seniorenteam van hockey-zoon. Dik verloren, maar super goed gespeeld. Met als grootste compliment dat ze allemaal de volle 70 minuten hun best gedaan hebben, kansen hebben gecreëerd en meer keer op doel geslagen hebben dan de tegenstander. Enige verschil was dat wij niet scoorde en zij wel. Kan gebeuren.

AJAX, Hamilton en tennissers

Ach, niks nieuws onder de zon. Het kabinet heeft afgelopen jaren meerdere keren verloren, maar blijft toch met een glimlach zitten. AJAX loopt na een misstap tegen een Italiaans team nog als winnaar rond. Hamilton rijdt niet meer vooraan, maar voelt zich nog de grootste kampioen en de Nederlandse tennissterren slaan de pannen van het dak, maar winnen nog geen grand slams.

Dan mag een groepje tiener-hockeyers zeker met een trots gevoel van het veld stappen, ondanks de 1-8 nederlaag. Mannen, volgende keer weer een kans.

Share
, ,

Post navigation