Fortnite Dansje op het veld

Nog 2 weken en we mogen weer. Ik bedoel dat de competitie weer op het veld gaat beginnen. Na weken van sporten in de zaal kunnen we eindelijk weer naar buiten. Als koeien zo blij springen de jongens rond op het veld tijdens de eerste training buiten. Nou ja, blij? Conditietraining staat op het program. Rennen, sprinten en nog meer rennen. Zuchtend, hijgend en klagend werkt de groep met 14-jarigen het programma af.

Ik vuur de jongens aan, want ik heb maar kort om ze klaar te stomen voor de 2e helft van het seizoen. En om nu te zeggen dat ze overlopen van conditie, nou nee. Hoe kan dat toch? Jongens van 14 – 15 jaar die 3 a 4 keer per week sporten moeten toch een hoge basisconditie hebben? Die moeten toch zonder moeite 70 minuten als de brandweer over het veld kunnen gaan? Die moeten toch makkelijk het “Rondje Vennewater” kunnen rennen? Vroeger, toen ik zelf……

Het valt me al een tijdje op dat de conditie van de jongens beter kan, maar ik weet toch niet helemaal waar het hem in zit. Of toch wel? De hele dag op de bank gamen (Fortnite) misschien? Liggend in een stoel YouTube kijken op je telefoon? Hangend Whatsappen? Dat helpt niet echt natuurlijk. Hoe kan ik dat omdraaien? Een virtuele training? Een online “wedstrijd-game”? Of misschien via een YouTube filmpje met hoe anderen trainen?

Terwijl de jongens voor het zoveelste rondje voorbij komen rennen laat ik alle opties de revue passeren. Dan ineens schiet het me te binnen dat ik ze ook op een andere manier kan laten bewegen. I.p.v. rennen gaan we een dansje doen. Een Fortnite-dansje!

Share
, ,

Post navigation