Pas-op-het-is-buiten-glad ALERT?

‘Pak je spullen’, roep ik naar mijn zoon, terwijl we op het punt staan om naar zaalhockey te gaan. ‘Hatsjoeeeee’, hoor ik heel hard in de gang. Griep?

Griepalert

Dan ineens vraag ik me af of we überhaupt wel naar zaalhockey kunnen. We moeten namelijk naar Amstelveen en misschien ligt dit wel in de gevarenzone. Snel even kijken op griepalert.nl en jawel een probleem. Amstelveen kleurt helemaal rood en dus een griepzone. Kortom, daar kunnen we niet heen want dan worden we ziek. Overigens kleurt Heiloo ook helemaal rood zie ik op dezelfde alert, dus moeten we dan maar thuis blijven? Trouwens, kunnen we sowieso wel op pad want ik krijg net op mijn telefoon een alert dat er een weeralarm is. Code Oranje, of te wel het sneeuwt een beetje. Kunnen we dan wel de weg op? Ik krijg vervolgens diverse nieuwsalerts op mijn telefoon met o.a. dat Schiphol plat ligt, het gevaarlijk op de weg is en de treinen rijden ook al niet. Kortom, het is winter en ellende in Nederland.

Gekmakend

Als je niet oppast word je overstelpt door allerlei “alerts” met waar je allemaal voor moet oppassen. Een ‘buien-alert’, ‘aqua-alert (drink je wel genoeg water?)’, de bekende ‘NL-alert’(rampen-alarm) of zelfs een ‘Earthquake-alert’ (misschien handig in Groningen?). We maken onszelf helemaal gek en doen er met z’n allen lekker aan mee. Ondertussen staat mijn zoon klaar met zijn hockeyspullen en vraagt zich af waarom ik vertwijfeld naar mijn telefoon aan het kijken ben. ‘Papa, kom nou. We komen nog te laat.’ Ik pak mijn jas en stap naar buiten, waar ik bijna uitglij op de stoep. Hoe kan dit nu? Waarom geeft mijn “pas-op-het-is-glad-buiten” alert dit niet aan?

Share
, , , ,

Post navigation