Hockeyvader slaat een ander balletje

‘Ik zou een ijzer 7 pakken’, is de opmerking van mijn zwager op hole 5. We staan in Voorthuizen midden in de natuur op een prachtige golfbaan. Golfbaan? Dat is toch knikkeren voor oude mannen? Ja, dat klopt, maar af en toe is het best heel erg leuk om te doen, zeker als je dat doet met bekenden (in mijn geval met familie).

We zijn hier ter ere van de verjaardag van mijn zwager en die wilde een dagje golfen. Leuk. Ik heb de baan geregeld en ballen mee genomen. Roze ballen (en 2 zilveren), om hem te pesten. Mijn schoonvader is een frequent golfer, maar voor mijn zwager en mijzelf is het alweer een tijd geleden. Effe wennen dus. De baan ligt er prachtig bij en er is verder niemand. Wat blijkt achteraf is dat alle leden begin 2017 hebben opgezegd na een dispuut met het bestuur. Jammer, maar wel lekker rustig nu! De eerste 9 holes verlopen prima, met regelmatig goede ballen en af en toe een afzwaaier. Het is drukkend warm en we zijn blij dat we rond 13.00 uur even pauze hebben om te lunchen.

Om 14.00 uur willen we starten met de 2e 9 holes. Dan begint het te regenen, en niet zo’n klein beetje ook. Het komt met bakken naar beneden. Niet zeuren, gewoon doorgaan. Met paraplu in de hand lopen we door. Het gaat harder en harder en na hole 11 gaan we toch maar even schuilen. Echt minder wordt het niet, dus maar door. We spelen lekker en het gaat nog redelijk ook, maar we zijn tot op de onderbroek nat. Op hole 14 begint de lol er toch wel een beetje van af te gaan, want het gaat weer steeds harder regenen. Eindelijk zijn we er en kunnen we aan het bier. Gelukkig hebben we allen droge kleren mee, dus dat komt wel goed.

We sluiten de dag af in Voorthuizen in het restaurant. Wat een top dag, kan je na gaan als het zonnetje geschenen had.

Share

Post navigation