Plastic bierglazen op het hockeyveld?

Stel, je staat te kijken bij tennis, hockey of basketbal naar je zoon, dochter of gewoon als supporter. Het team speelt goed en staat voor en dan opeens gebeurt er iets in het veld waar discussie over is (bijvoorbeeld een overtreding of beslissing van de scheidsrechter). Zou jij dan je glas met bier (of frisdrank) het veld op gooien?

Het keurige hockey?

Nee toch, maar waarom gebeurt dit dan wel op dit moment in alle voetbalstadions? Je bent toch supporter of niet soms? Ik begrijp hier helemaal niks van. Ik begrijp sowieso niet zo goed meer hoe het gaat op sportverenigingen de laatste jaren en zo ook bij het “keurige” hockey. Waar voorheen er alleen altijd gedoe was bij de veteranen (die denken namelijk dat ze nog kunnen wat ze vroeger konden) loopt het nu de spuitgaten uit bij de jeugd en zelfs jonge jeugd. Scheldwoorden m.b.t. de meest verschrikkelijke ziektes in het veld door jongetjes van 10, ouders langs de lijn die zich overal mee bemoeien en coaches die als idioten bij de dug-out staan. En het is geen uitzondering meer bij de jeugdteams. Het bijzondere is dat de veteranenteams inmiddels zich netjes gedragen…

Geen bier meer langs de lijn

Hoe kan dat nu toch en hoe gaan we dat oplossen? Straffen? Nee, dat is geen oplossing. De oplossing ligt in het betrekken van ouders/ supporters bij de teams. Zet 2 a 3 ouders op een team als coach/ begeleider ipv 1. Spreek elkaar langs de lijn er op aan. Geef zelf het goede voorbeeld en wijs niet naar anderen. En we zien inmiddels dat dit goed gaat.

Dit zijn vrij eenvoudige dingen die weldegelijk helpen, want de bedoeling van sporten is toch vooral dat het leuk moet zijn. En mocht bovenstaande allemaal niet lukken, dan is kan je er altijd voor kiezen om geen bier/ frisdrank te schenken langs de lijn, maar dat zou toch zonde zijn zegt deze hockeyvader en veteraan met een biertje in de hand langs de lijn kijkend naar Heren 1. “Hé scheids, dat is toch geen een overtreding!” Oeps, gooide ik bijna mijn plastic glas……

Share
, ,

Post navigation