KOUD; hockey in november is niet leuk

11 kleine jongentjes op een veld, eind november, in de regen en kou. Bibberen, koude handjes, lange mouwen onder het shirt en blauw aangelopen koppies. Diverse ouders helpen om iedereen warm te houden met jassen om te slaan en in de handen te wrijven. Als coach moedig je alle jongens aan om te blijven rennen zodat ze warm blijven, maar dat lukt niet voor iedereen. Gelukkig is er na de wedstrijd warme chocolademelk en warmt iedereen weer op.

Stiekem sigaretje roken

En dat was 10 jaar geleden. Nu zijn alle jongentjes inmiddels jongens of zelfs mannen geworden en speelt het merendeel nog altijd samen in een team (met hockeyvader als coach). Er is veel veranderd. De jongens komen aan op scooters, roken stiekem een sigaretje achter het clubhuis (als of we dat niet door hebben….), drinken een biertje i.p.v. limonade en de testosteron spat er vanaf. Maar sommige dingen veranderen niet.

Het is weer eind november, koud, motregen en winderig. Ik zie nu 11 “mannen” het veld op komen. Ook nu lange mouwen, koude handen en weinig enthousiasme. Ook nu staan dezelfde ouders langs de kant (met lekker warme koffie of thee). Als coach wisselen we snel door en moedig ik ze aan om in beweging te blijven zodat ze het warm krijgen. Ik zie die 11 kleine jongentjes weer voor me en er is eigenlijk niks veranderd. Toen stonden ze stil van de kou en dat staan ze nu weer. Na een lange wedstrijd snellen de 11 mannen naar binnen om warm te worden. “Biertje?”, nee doe maar iets warms (chocolademelk). Sommige dingen veranderen niet.

11 oude mannen op een koud veld

Een paar uur later mag hockeyvader ook het veld op. 11 oude mannen, met lange mouwen, koude handen en weinig enthousiasme werken een wedstrijd af. Brrr, koud en een bal slaan is helemaal niet leuk met die koude handen. Waarom is hockey eigenlijk geen zomersport? Gelukkig is het de laatste wedstrijd van de 1e helft van het seizoen. Daarna gaat de jeugd de zaal in en komen wij als oude mannen pas weer vanaf maart het veld op. Lekker in het voorjaarszonnetje en op naar de warmte. Waarom is hockey geen zomersport? Hockey in november is niet leuk. 10 jaar geleden niet en nu nog steeds niet.

Share
, , ,

Post navigation