Weekendje hockeyvader: schoolvoetbal, te kleine schoenen en de regio-derby

Het was me weer een “sportweekend”, welke begon op de vrijdagmiddag met het schoolvoetbal-toernooi. Mijn jongste zoontje doet hier aan mee en het is jaarlijks een leuk event.

Voetbalschoenen lenen

Weken vooraf wordt er al getraind op het veldje voor de school, her en der voetbal schoenen geleend en gesproken over de “beker” die ze kunnen winnen. Het leuke van schoolvoetbal is dat de teams de “klassen – groepen” zijn, dus er zitten ook veel tussen die niet kunnen voetballen. Dat neemt niet weg dat er elk jaar weer fanatiek gespeeld en aangemoedigd wordt. Afgelopen vrijdag waren de eerste ronden en met 3 keer winst en 1 keer verlies begin je dan goed.

Op je vaders schoenen het veld op

Op zaterdagochtend stond om 9 uur in de ochtend al weer het volgende sportgebeuren op de agenda, de wedstrijd van mijn oudste zoon. Om 8.15 uur verzamelen is dan best vroeg. In de kleedkamer tijdens de bespreking zag ik dan ook alleen maar slaperige koppies en of ze echt wat gehoord hebben vraag ik me af. Op het veld was het wel gek om te zien dat mijn eigen schoenen voorbij kwamen. Mijn oudste zoon groeit zo hard dat hij toe is aan zijn 3e paar schoenen dit jaar en loopt dus nu maar even op die van mij. Maar weer op naar Sportwereld Heiloo om nieuwe schoenen te gaan halen. Zo langzamerhand zijn we vaste klant daar…..

Fortnight- gameplay

De wedstrijd was leuk en werd gewonnen. Direct daarna op naar de volgende wedstrijd van nr. 2, de jongste zoon. Ook hier een leuk potje, waar we van een 3-0 achterstand tot bijna 3-3 terug kwamen. Enthousiaste koppies, glimlachen en vooral heel veel “fortnight” in de auto heen en terug. Ik ben weer volledig op de hoogte welke geweren je moet hebben, hoe je iemand moet besluipen en waar je heen moet rennen om te vluchten. Toch handige informatie.

We moeten winnen van deze mannen

En dan de zondag, dat hockeyvader (hockeyveteraan) zelf ook nog mag, dit keer tegen een regionale concurrent. Een half jaar geleden zijn we bij deze club, zoals altijd, er volledig in gefloten. Misschien herinnert u zich de column nog wel: “Je verliest nooit scheidsrechters…”.  Gisteren stond de terugwedstrijd op het program en wat er dit jaar ook zou gebeuren, die moest gewonnen worden. Tot het bot gemotiveerd stonden we om 12.00 uur klaar aan de start. De afgelopen weken ging het niet zo lekker (en we stonden dan ook bijna onderaan), maar nu liep het als een trein. We hebben goed revanche genomen voor de uitwedstrijd terecht met 4-0 gewonnen. De sfeer na de wedstrijd was dan ook weer top (het mooie weer en de biertjes helpen dan ook wel). Als afsluiting van het sportweekend mocht ik ook nog een wedstrijd fluiten en rond 18.00 zat het weekend er op. Met kleine oogjes heb ik net studio sport gehaald.

 

 

Share
,

Post navigation