Mij-vakantie

Wat gaan we morgen nu weer doen met de kinderen? Een standaard vraag in de schoolvakanties, want als je niks doet hangen ze de hele dag op de bank voor de TV, PS4 of op telefoon. ‘Dagje je naar een dierentuin of attractiepark, naar de film als het regent en vergeet uiteraard de indoor-speeltuin niet. Daarna de gebruikelijke pannenkoek, ijsje en in de avond laat naar bed want ‘het is vakantie!’ En zou houd je ze de hele vakantie bezig. Ik ben bijna blij als ze weer naar school gaan.

Want wanneer is het vakantie voor mij? Wanneer mag hockeyvader relaxen? Na 22.00 uur in de avond als de jongens na een zoveelste Marvel-film naar bed gaan? Vroeg in de ochtend voordat het hele spul wakker is? Of even 10 minuten tussendoor?

Tuurlijk is het leuk en gezellig om met het hele gezin wat te doen, maar ook hockeyvader heeft een druk bestaan met werk, trainingen en ander verenigingswerk. Dan is het ook wel even lekker om in de vakantie wat ‘Mij-tijd’ te hebben. De race van Max terug kijken, zelf op een fiets stappen en doen alsof je Parijs-Roubaix rijdt of de laatste aflevering van Game of Thrones kijken. Ik mijmer weg terwijl ik op internet de laatste Uit-agenda bekijk met uitjes voor het hele gezin en vink de dierentuin, film en indoorspeeltuin aan.

Dan valt me oog op iets anders: een Kids-week. De kinderen de hele week onder de pannen. Iets voor de volgende vakantie misschien? Dan is er in ieder geval meer “mij-tijd”.

Share
, , ,

Post navigation