Ik wil ook een nieuwe….

Normaal gesproken sta je te glimmen bij de rekken met nieuwe sticks als je in een winkel komt voor nieuwe sokken. Altijd toch maar even langs het rek met de nieuwe sticks en altijd toch maar even proberen en ja hoor, voor dat je het weet sta je buiten met een nieuwe stick. En dat terwijl je oude eigenlijk nog goed was, maar er is altijd een reden om thuis te melden dat je echt wel toe was aan een nieuwe…..)

Een strandfiets is gewoon een omgebouwde Mountainbike

Zo is het ook met fietsspullen. Nu senioren-hockey stil ligt heeft hockeyvader zich gestort op het fietsen, en wel het strandfietsen, want we wonen niet voor niks in dit deel van het land. Hockeyvader heeft een MTB-fiets. Strandbanden er op en fietsen maar. Als je net begint is dit prima. Je doet het toch maar een korte periode, want daarna begint het hockeyseizoen weer, dus het is alleen maar om in conditie te blijven. Nu de lockdown wat langer duurt is hockeyvader dus ook al langer aan het fietsen en ja wel, je merkt vooruitgang. Van 15 km, naar 25 km en inmiddels rondjes van 50+ km. Op zich niet heel ver, maar over het strand toch aardig pittig.

En ja, dan wordt ineens ook het materiaal belangrijk. Een nieuwe helm, ander shirtje, nieuwe speciale schoenen en een fiets? Een omgebouwde MTB-fiets is natuurlijk niks meer. Een “beachracer” moet het zijn (is gewoon een MTB-fiets met vaste vork, maar dat zeggen we natuurlijk niet….). De meest mooie zie je voorbij komen en ik merk (tenminste dat denk ik) dat het nu aan het materiaal ligt dat ik niet harder ga.

Dan maar kijken op Aliexpress

Dan krijg ik ook nog een berichtje van een hockeyvriend (nu fietsvriend) met een link van een fiets op marktplaats. “Deze is het geworden”. Prachtig, maar nu wil ik ook. Stiekem surf ik over Marktplaats op zoek naar een nieuwe strandfiets. De ene nog mooier dan de ander. Maar ja, een beetje fiets kost wel 1.000 euro of meer 2e hands. Toch wel kostbaar. Misschien toch maar even op Aliexpress kijken naar een vaste voorvork voor 50 euro en dan bouwen we zelf wel een beachracer. Waar zijn toch de tijden van het hockey gebleven, want een nieuwe stick is toch echt een stukje goedkoper (ook al vond ik ze voor het fietsen altijd te duur).

Share
, , ,

Post navigation