Help, het veld komt omhoog!

‘Kan je nu meteen op de site zetten dat alle velden zijn afgekeurd’. Dat was het bericht wat ik afgelopen week kreeg. Wat was het geval? Onze regio kreeg een “moesson” over zich heen met als gevolg dat straten onderliepen, parkeergarages leeg gepompt moesten worden en fietspaden onbegaanbaar werden. Het leek wel op beelden die we kennen van het nieuws op TV als je naar overstromingen kijkt in verre landen.

Het halve voetbalveld stroomt weg

Niet alleen kon het water niet weg op straat maar dus ook op ons hockeyveld. De zandvelden konden het water niet aan en water gaat overal, dus ook tussen de mat en de ondergrond. Gevolg was dat de velden omhoog kwamen. Er kwam zoveel water onder het veld dat er vouwen in de kunstgras mat ontstonden. Als klap op de vuurpijl kwam ook nog eens het halve voetbalveld, tenminste de inhoud van het kunstgras -> kurk, onze kant op drijven om vervolgens op ons veld te blijven liggen. Kortom, beide velden onbespeelbaar.

Waterbak, maar toch een droog veld

Grote paniek in de club. Hoe moet dit nu met de trainingen en wedstrijden? Als je als kleine club maar 3 velden hebt en er zijn er 2 onbespeelbaar dan wordt het wel krap. Ook het waterveld was 1 grote waterbak, dus daar kon ook niet op gespeeld worden tijdens de regenbuien. Berichten op de website en Facebook, afgelastingen en wedstrijden verschuiven. Ook de wedstrijd van hockeyvader stond onder druk. We waren maar met 9 dus afgelasting zou erg prettig zijn. Helaas, het weer klaarde op en we stonden gepland op veld 1, het enige veld die nog goedgekeurd was.

Kortom, op zondag moesten we aantreden. De hele zaterdag en zondagochtend nog nat en regen, maar al snel klaarde het op. De temperatuur viel ook mee, dus de oude mannen konden het veld op. Lekker potje, zonder regen en af en toe een zonnetje. 20 graden en een klein windje. Kortom, top!!! Het enige was…..dat het veld wat droog was……

Foto: extern ingezonden (Via nieuwsgroep Uitkijkpost Media). 

Share

Post navigation