Van die club winnen we nooit!

Van sommige tegenstanders/ clubs win je nooit. Kent u dat? Het lijkt wel op een gevleugelde uitspraak van “El Salvador”, die van die Italianen. Wij hebben ook zo’n club in onze regio. We spelen er al jaren, maar winnen doen we nooit. En het is niet 1 team, maar alle teams. Van de jongste jeugd tot aan de veteranen. Als je daar moet spelen, dan win je niet…..

Altijd partijdige scheidsrechters

Hoe kan dat dan? Zijn ze zo goed? Nee, dat is het niet. Spelen ze een ander systeem? Nee, ook niet. Gemeen, onaardig, extra fysiek? Ja, een beetje. Partijdige scheidsrechters? Jazeker. Genaaid wordt je er sowieso, maar of je daardoor verliest…..? Het is een combinatie van alles hierboven. Totaal andere regels, onbegrijpelijke beslissingen, vervelende situaties en onhandige doelpunten tegen (die er anders nooit ingaan). Eindresultaat staat vooraf al vast…..

Iedereen die in de regio van Hockeyvader woont weet over welke club ik het heb, maar ik denk dat alle regio’s zo’n club hebben. Je gaat er al heen in de wetenschap dat het niks wordt. Of het nu de F-jes is waar je omver gelopen wordt, A-B jeugd waar je standaard scheidsrechters hebt die andere regels hanteren of in de veteranen waar zelfs de 3e helft niet gezellig is. Het is altijd hetzelfde.

Gaan we volgend jaar dan wel?

Waarom ga je er dan nog heen? Dat is een goede vraag. Elk jaar, na weer een verloren ochtend of middag, nemen we ons zelf voor dat we nooit meer naar die club gaan. En toch staan we het jaar erop gewoon weer op het veld. Toch hebben we het dit jaar anders aangepakt. In plaats van weddenschappen over wie er als eerste een gele kaart zou krijgen, hebben we hem omgedraaid. Wie blijft het langs in te het veld staan? En raad eens…hockeyvader heeft gewonnen. Een hele wedstrijd zonder kaart. Sterker nog, zelfs de scheidsrechters vielen mee dit keer. Zou er dan toch iets veranderen bij die club? Nee….dat gaan we volgend jaar ervaren.

Share
, , ,

Post navigation