Staan we droog of nat?

‘De wedstrijden gaan niet door vanwege het slechte weer wat er aan komt.” Die mededeling werd via de Whatsapp gedaan op vrijdag voor de wedstrijden op zondag. Dat is wel een beetje vroeg, maar de voorspelling was dan ook verschrikkelijk zou gaan worden (weercijfer een 1…). Het zal dus wel en op zich niet zo erg, want dat betekent op zondag uitslapen en gelukkig niet weer nat worden. Is de hele week al het probleem. Op de fiets naar kantoor…. nat geregend. Training geven….nat geregend…..etc. Mijn jas wordt al niet eens meer droog.

Ook in de dug-out wordt je nat

Echter, op zaterdagochtend worden we wakker met een zonnetje. Wel een harde wind, maar een zonnetje. Geen wolkje aan de lucht en ik zie mijn zoontje al een beetje scheef kijken met de vraag waarom zijn wedstrijden nu al zijn afgelast. Halverwege de dag betrekt het en aan het einde van de dag bij de wedstrijd van mijn oudste zoon ben ik blij dat ik in de dug-out sta als coach. Harde wind, regen en zelfs weerlicht. We kunnen de wedstrijd gelukkig afronden en winnen ook nog. Blijkbaar klopt buienradar toch wel (een beetje). Helaas ga je als coach toch mee in de ambiance van de wedstrijd en dus sta je meer buiten de dug-out dan er in…. Weer nat geregend dus.

Waterballet en velden als zwembaden

In de avond gaat het los en zondagochtend is het noodweer. Ik vraag aan mijn zoontje of hij toch nog de wedstrijd wil spelen, maar hij kijkt me aan of ik gek ben. Zelf moet ik om 14.30 uur met de oude mannen en hopelijk is het dan rustiger. Inmiddels zijn de velden meer zwembaden en wordt het een waterballet. Ik ben geblesseerd, dus ik mag ook hier in de dug-out plaats nemen, gelukkig. We spelen, worden nat en het is erg donker, maar we spelen een wedstrijd. Ook nu weer ondanks het niet meespelen toch weer natgeregend….

We staan droog

Direct na het fluitsignaal snel naar binnen en lekker een drankje drinken en gezellig napraten. Het duurt lang omdat het druk is aan de bar. Onrustig staan we te wachten en staan we alsnog droog…..

Share
, , , ,

Post navigation