Gratis bitterballen en een vol clubhuis

Een leeg clubhuis, enkele teams op de velden en geen gezelligheid. Dat is tegenwoordig een veel geziene situatie op diverse sportverenigingen. Het is de erfenis van COVID-19 doordat we allemaal verspreid zijn gaan sporten.

Dat was tot een aantal jaren geleden toch wel anders, zo ook op onze eigen hockeyclub. Alle seniorenteams trainden samen op de donderdagavond, veel tegelijkertijd, met als gevolg een drukke nazit en lang gezelligheid. Het kwam regelmatig voor dat Hockeyvader toch wel erg laat thuis was op de donderdag, of liever gezegd vrijdag vroeg in de ochtend. Clubhuis dicht om 24.00 uur, dan nog maar even bij de naburige voetbalkantine een biertje en vervolgens nog langs de shuttelaars (batminton) voor een afzakkertje.

Helaas was dit de laatste jaren niet meer het geval. Als enige team op de donderdagavond, een leeg clubhuis en dat komt ook niet ten goede aan de animo om te komen trainen. Ook hockeyvader had steeds vaker een goede smoes om maar niet te hoeven trainen.

En dat gaat nu weer veranderen. De seniorenavond op de donderdagavond is terug! Het vergt even wat planning en overtuiging, maar veel senioren trainen sinds deze week weer op de donderdagavond. Na de training gratis bitterballen, muziek en veel gezelligheid. Weer ouderwets laat thuis en op vrijdagochtend moeizaam op kantoor. Leden die van plan waren te stoppen zijn ineens weer enthousiast. Wat een avond samen met gratis bitterballen al niet kan doen.

Kortom, ook last van een leeg clubhuis en opzeggingen wegens missen van gezelligheid? Voer de “seniorenavond” weer in met veel seniorenteams die trainen op 1 avond, liefst zoveel mogelijk tegelijkertijd zodat je daarna met z’n allen in het clubhuis bent.

Share
, ,

Post navigation