Papa, waar zijn mijn hockeyspullen?

De vakantie zit er weer op en het nieuwe hockeyseizoen gaat weer beginnen. Maar dan begint de ellende pas, waar zijn alle hockeyspullen?

Ten eerste waar had ik ook al weer alle hockeyspullen opgeruimd, of liever gezegd neer gegooid? Aan het einde van het seizoen is het merendeel zo de schuur in gegaan, maar die heb ik overhoop gehaald toen we de vakantiespullen moesten hebben. En ja, waar had ik dan ook al weer alle hockeyspullen gelegd? Na veel zoeken kom ik wat schoenen op zolder tegen, kleren in diverse kasten en een tas met hockeyballen in de schuur. Scheenbeschermers, waar lagen die ook al weer? Uiteindelijk vind ik die ook. Gelukkig zitten alle sticks in een ton in de gang, dus die zijn makkelijk te vinden. Al hoewel, waar is die ene….? Ook die vind ik en wel achterin de auto.

Als je dan alles hebt doemt het volgende probleem op. Die kinderen groeien in de vakantie zo hard, dus eerst maar even kijken of alles nog wel past. De broekjes en shirts gaan nog (net), sokken hebben we in alle maten dus voldoende maar het probleem begint bij de schoenen. Die zijn te klein. Kortom, nieuwe schoenen halen. Ook de bitjes passen niet meer (of zijn helemaal afgekauwd). Die moeten nog maar even, want het er worden pas komende weekend bitjes gepast op de club. Of toch dit jaar maar een bitje uit de sportwinkel die je zelf op maat kan maken? Ik weet het nog niet, nu doen ze ze nog maar even in. De trainingsbroeken zijn echt nu te kort aan het worden, dus ook daar met we wat aan doen. Nu nog niet, want het is mooi weer dus het is nog korte broeken weer.

Als alles weer gepast is en op zijn plek ligt kunnen we van start. Voor de oudste is het dit jaar lekker aan de bak in het selectieteam JC1. Voor de jongste is het erg spannend want die is naar de D gegaan en dus op een groot veld. Komende week beginnen we met de trainingen, want afgelopen week was het nog vakantie en Timmerdorp, dus dan is er nog niemand. Wel dit weekend al de eerste oefenwedstrijden. De oudste heeft hockeyles gekregen bij de concurrent uit de buurt en voor de jongste waren de eerste minuten stress en paniek want hoe werkt dat op zo’n groot veld…….Toen die stress voorbij was 2 keer gescoord en toch een glimlach.

En voor de hockeyvader? Ook even wennen en uit de vakantiesfeer komen. I.p.v. een zwembroek en handdoek nu een rugzak vol met ballen en hesjes, die overigens vooraf snel nog wel even gewassen moesten worden want ik had die blijkbaar nat na de laatste training in juni in de schuur gegooid……..Ze ruiken nu heerlijk naar bloementjes.

 

Share

Post navigation