Enkelband-virus

Ik draai me om, vol in duel en probeer de bal af te pakken. Ineens kapt mijn tegenstander de bal en plotseling ligt de bal onder mij. Ik probeer deze nog te ontwijken, maar dat lukt niet en stap vol op de bal. Mijn enkel klapt direct dubbel en ik hoor een harde “krak” en val op de grond. Ik realiseer me direct dat het niet goed is…..enkelbanden.

6 weken gips
Thuis direct ijs er op, voet omhoog en niet belasten. Gelukkig valt de zwelling aan het einde van de dag mee. Wat nu? Naar het ziekenhuis? Nee, dat heb ik ooit een keer gedaan en daar kreeg ik meteen voor 6 weken gips. Gelukkig trok mijn fysio destijds het gips er snel vanaf en 3 weken later stond ik weer op het veld. Maar ja, toen was ik nog jong en flexibel. Nu niet meer. Eerst maar eens een paar dagen de enkel ontlasten en dan zien we weer verder.

Het rare is dat ik niet de enige ben. In het team van mijn zoon, waar ik coach van ben, heb ik er al 2 met enkelbanden. En dat terwijl we net begonnen zijn. De één valt raar terwijl hij geduwd werd, de ander verstapt zich na een duel in het veld. Pats, boem, en twee man weg met enkelbanden. Hoe kan dat nu in eens?

Denksport
Met enkelbanden kan het zo gebeurd zijn. Je verstapt je op straat, blijft hangen met je schoen, stapt op een ongelijke stoeptegel of struikelt. Sterke of zwakke enkels, het is zo gebeurd. Misschien moet hockeyvader een andere sport gaan doen. Denksport, dan loop je tenminste minder kans op een blessure en het enige wat “kraakt” zijn je hersenen. Enige probleem is natuurlijk wel dat je dan goed werkende hersenen moet hebben en of hockeyvader die heeft…..?

Share

Post navigation