23 tegengoals en 1 voor; een lekkere week…..

0-8 op het scorebord en 13 teleurgestelde jongens die je na de wedstrijd aan staan te kijken. Daar sta je dan als hockeycoach en hockeyvader. Wat ga ik nu tegen ze zeggen?

Het kan nog erger

Het gekke is dat we eigenlijk best goed gespeeld hebben. Het plan wat we bedacht hadden werkte best goed, ook al was de tegenstander veel en veel beter. Kortom, ik vertel ze na de wedstrijd dat ik eigenlijk best tevreden ben en mijn mede-coach (ook een hockeyvader) beaamt het. Het was veel beter dan vorige week. Toen was de stand niet alleen erger (10-0 verloren), maar daar werden we echt van de mat geveegd. Progressie dus. Maar ja, echt lekker is het niet en het werkt ook door in de koppies van de jongens. Dan kan je nog zo veel zeggen, maar een keertje winnen (of desnoods gelijk spelen) helpt wel.

Ook veteranen staan niet altijd te trappelen

Voor mij als hockeyvader en zelf spelend veteraan werkt het precies hetzelfde. Ook wij moesten tegen een tegenstander waar we vooraf al van wisten dat ze veeeeel sterker zouden zijn. Wij oude hockeyvaders mochten op bezoek bij de veteranen van Bloemendaal, die vorig jaar nog hoofdklasse speelde. Ik stond te trappelen…… Onderweg al wat flauwe grappen dat we beter niet konden gaan, dan verloren we tenminste maar met 3-0. ‘Als het maar geen 10-0 wordt’ hoor ik her en der bij het verzamelen. Kortom, met zeer veel enthousiasme betraden we het veld, met een schuine blik naar de tegenstander om te kijken hoeveel internationals er mee zouden doen. Dat viel wel mee, dus wellicht kunnen we het op 8-0 houden….

De bus parkeren?

Het grappige is dat de tegenstander uiteraard ook met een schuine blik naar ons keek. Wij, als relatieve nieuwkomers in de overgangsklasse, uit dat kleine provinciedorpje, die vorig jaar de competitie maar net overleefde. Dat kan nooit wat zijn, dus we kunnen het doelsaldo vandaag eens goed oppoetsen. Je zag het ze denken. Onze strategie? De bus parkeren? Ingraven? Handballen? Nee, we staan er ook voor ons plezier en dan maar zorgen dat je zelf lekker speelt. Wel een beetje meer verdedigend, maar dat had niks met de opstelling te maken maar alles met de tegenstander die ons nauwelijks toe liet op hun helft. Bij de rust nog maar 1-0 en een eindstand van 5-1. Kortom, zelf nog een keer gescoord ook. Niet slecht!

Al met al toch in 1 week 23 keer een tegendoelpunt en 1 voor…..er zijn betere weken…

 

Share
, ,

Post navigation