11 veteranen zaten op een hek, 1 viel er af dan zijn er nog maar 10…..

Dit is het verhaal van de 11 kleine veteranen, die stonden op een veld. 1 viel er vanaf, dan heb je er nog maar 10……etc.

18-3-1-1-1 = 12…. toch nog 1 wissel

Er waren eens 18 veteranen in een team en die moesten op weg naar een uit wedstrijd. 3 zijn aan het werk, dan heb je er nog maar 15. Er is er 1 langdurig geblesseerd dan heb je er nog maar 14. De volgende heeft verplichtingen als coach en dus zijn er nog maar 13. Weer een ander heeft ander verplichtingen, dan heb je er nog maar 12. Dat is niet echt veel, maar nog altijd genoeg en zelfs 1 wissel. Dan is er het volgende probleem, want tussen die 6 afwezigen zit ook onze keeper, dus wie trekt dat pak aan……Na veel heen en weer gestaar naar elkaar is er altijd wel 1 die de stoute schoenen aantrekt of in dit geval het keeperspak aantrekt. Het is onze spits (hulde). Zonder 1 bal geraakt te hebben voor de wedstrijd, want daar hadden we geen tijd meer voor, starten we.

Kuit, Achillespees en een kopstoot…dat is weer 3 minder

Direct na de start van de wedstrijd schiet het bij 1 in zijn kuit dan zijn er nog maar 11. Halverwege de wedstrijd krijgt de volgende last van zijn achillespees dan zijn er nog maar 10. Een flinke botsing en een halve hersenschudding na een minuut of 20, dan zijn er nog maar 9. Komt dit bekend voor? Vast wel, want elk veteranenteam heeft dit, vooral bij de uitwedstrijden. Thuis zitten we lekker met 7 man op de bank om in te vallen, maar de uitwedstrijden kunnen we bijna met 2 auto’s af tegenwoordig.

Mannen van glas

De oplossing is heel eenvoudig hoor ik u denken, gewoon nog meer veteranen in het team, dan heb je altijd genoeg zou je zeggen. Maar dat is niet zo. Vorig jaar hadden we 22 veteranen in het team en stonden we (met name de uitwedstrijden) nog met te weinig man. Hoe kan dat dan? Het is eigenlijk heel makkelijk. Des te meer spelers in je team, des te makkelijker het wordt om af te zeggen (want er zijn er toch altijd wel genoeg). Het beste kan je met 14 a 15 man in een team spelen, dan heb je een “harde” kern. Misschien moeten we dat maar gaan doen…….behalve dan dat wij oude mannen nog al blessure gevoelig zijn (mannen van glas) en dan heb je weer invallers nodig om de gaten in te vullen. Kortom, er is dus geen oplossing en modderen we lekker door. Gelukkig spelen we de volgende wedstrijd thuis, dus hebben we een bank vol.

Share

Post navigation