Codetaal voor nieuwe teams

Het is weer even wennen. Vroeg op, kinderen naar school, hond uitlaten en snel naar het werk. Door het prachtige weer blijf ik hangen in het “zomervakantie-gevoel” en niet alleen door de week maar ook in het weekend. Ik geniet nu nog van een stukje fietsen, naar het strand of gewoon even niks in de tuin. Heerlijk, wat een zomer!

Maar vanaf dit weekend start alles weer op de sportvelden en zitten de weekenden weer vol met sport. Ook dat is weer wennen na al die vrije weekenden. Extra wennen is dat alle teamnamen veranderd zijn, dus ik zoek me suf op de website welk team nu wat is en wanneer er getraind of gespeeld wordt. Waar de jeugd voorheen “alfabet” categorieën had (F-jes als jongste en A als oudste jeugd) worden de teams nu aangeduid met leeftijdscategorieën.

Onder, op of boven 30?

Zo is heette een meisjesteam vorig jaar “MC3” (meisje, categorie C, team 3) en nu ineens MO14-3. Dit staat voor meisjes onder 14 jaar, team 3. Een 2e Jong Heren team heet nu HO25-2 (Heren onder 25 jaar). Kortom, logisch. Maar de teams onder de 12 jaar heten dan weer JO12-zwart of geel, met als reden dat er geen 1e of 2e teams zijn. En mijn eigen veteranenteam heet nu H30-2. Betekent dit dat alleen heren van 30 jaar in dit team zitten? Anders zou het wel HO30 (onder) of HB30 (boven) heten. Aangezien hockeyvader geen 30 meer is, mag ik zeker niet meedoen.

En die nieuwe benamingen zorgen ook voor wat andere issues. Zo’n teamnummer als HO25-2 staat heel raar op een trui of shirt. Het lijkt wel een gevangenisnummer en het doet mij erg denken aan “Boris Boef” uit de Donald Duck. Misschien dit jaar niet een zwarte of gele trui voor het team, maar een zwart-wit gestreepte, dan is het wel helemaal compleet. Kortom, het is weer even wennen.

Share
, ,

Post navigation