Eind van teamsport?

‘Kan jij a.s. zondag meedoen?’ Dit is een vraag die op dit moment elke week bij diverse seniorenteams via diverse appgroepjes gesteld wordt om teams compleet te maken. Elke week weer hetzelfde probleem en op zoek naar invallers want de senioren en veteranen zijn niet meer zo te porren voor elke zondag een wedstrijdje.

We doen in het weekend wat anders

Weekendje weg, familiebezoek of gewoon wat anders doen. Heel herkenbaar. Door 2 jaar COVID ligt teamsport op zijn gat. We zijn door alle maatregelen allemaal wat anders gaan doen. Fietsen, hardlopen, wandelen of sporten die nog wel konden zoals golf of tennis. Daarnaast zijn we ook wel een beetje gewend geraakt aan die zondagen en weekenden vrij. Geen vaste planning en geen verplichtingen. Wel lekker hoor.

Nu de maatregelen niet meer gelden en de competities weer hervat worden haken ineens veel senioren af. En niet alleen in het eigen team, maar ook bij tegenstanders is het kommer en kwel. Gevolg is met maar 9 of 10 i.p.v. 11 in het veld staan, wedstrijden die op het laatste moment niet doorgaan en vooral heel veel invallers regelen. Is dit dan het einde van teamsport en het verenigingsleven in huidige vorm?

Teamsport is veel gezelliger dan alleen fietsen, wandelen of hardlopen

Nee, natuurlijk niet. Want seniorenteamsport is veel meer dan het wedstrijdje op zondag. Het is vooral de gezelligheid op de vereniging, het samen komen, het biertje (of frisje) drinken, de schalen met bitterballen en uiteraard het gezamenlijk sporten wat een stok achter de deur is om te bewegen. Want alleen fietsen, wandelen of hardlopen is ook maar zo alleen. En als het regent dan gaan we niet, terwijl als er een wedstrijd gepland staan moet je wel (en is het achteraf altijd wel lekker).

Kortom, doe weer mee, laat je team niet in de steek en ga sporten. En oh ja, het kan prima naast fietsen, wandelen en hardlopen. Kortom, we zien elkaar zondag op het veld, toch?

Share
, ,

Post navigation