Hockeyvader waant zich in een Playstation-game; Fortnite

‘Ik ben Knocked en heb Damage. Kom me even helpen want ik heb Bandage nodig zodat ik hem met mijn Scar en Sniper kan pakken.’ Komt u dit bekend voor? Zo praten 11- jarigen met elkaar tegenwoordig als ze Fornite samen online spelen.

Waar gaat dit over hoor ik u denken? Het gaat over Fortnite, een Playstation-game. Maar wat heeft dit met hockey en Hockeyvader te maken? Nou, helaas heel veel, want het gaat hierover in het veld en over niks anders. Met volle enthousiasme roepen ze tegen elkaar allerlei teksten zoals Knocked, Damage, Bandage, Headshot, Bazooka, Scar, etc., bespreken ze hoe ze moeten rennen, wegduiken en hoe ze anderen moeten aanvallen. Hockey is niet meer belangrijk en vooral niet interessant.

Het gaat al weken over Fortnite, met name op de achterbank van de auto op weg naar het veld, maar inmiddels komt het onderwerp ook bij de trainingen en zelfs tijdens de wedstrijden naar voren. Ok, een training is deels iets om te leren en deels ook ontspanning, dus dat je dan het met je vriendjes over andere dingen hebt is prima. Maar het wordt toch wel te gek als je in de rust met 3-0 achter staat en je er 2 hoort praten over hoe je het beste “Wood” kan maken of welke “gun” is voor ver af en welke voor dichtbij.

Afgelopen zaterdag was het dus zover. Hebben we eerder het gehad over Star Wars (lightswords) en Lego wat de grote afleiding was, nu is het dus een PS4 game. 3-0 achter in de rust en dan sta je daar als coach te proberen er nog wat van te maken en hoor je diverse termen als Medic, Ax, Knocked, Pistol, en in welke Players-mode je het moet spelen. Aandacht is dus 0 en na 70 minuten stap je met 5-1 verlies van het veld. Niet dat het de jongens uitmaakt, want die zitten al weer in hun Fortnite-rol, maar als coach wordt je er toch wel moedeloos van.

Misschien ga ik ook wel de game online spelen, met als PC-nickname “Hockeyvader”. Kan ik mooi tijdens het spelen wat hockeytermen er in gooien, misschien blijft er wat hangen. En volgende week zaterdag passen we de tactiek aan: We vallen aan en met onze “sniper” pakken we de tegenstander. Ben je knocked? Kom maar even wisselen en uitrusten. Pas op dat je in de cirkel blijft, want die wordt kleiner, dus in de cirkel = schieten (op goal dan…). Met onze Ax slopen we de tegenstander en bouwen we muurtjes waar ze niet door heen kunnen. Stafcorner? Kom maar op met die Bazooka en vol gas op het doel.

Misschien helpt het…..

Share
, ,

Post navigation