Kluun-vader

Voorzichtig stappen we over de sneeuwbergen het veld op. Kan het? Ja, het kan. Niet op het waterveld uiteraard, maar op een zandveld die schoongeveegd is. Wie had dat nu gedacht, dat we nog een keertje blij zouden zijn om een zandveld op te mogen. We “klunen” via de sneeuwranden het veld op, een keihard veld uiteraard want ondanks dat het sneeuwvrij is, is het bevroren.

Genoeg ervaring met klunen inmiddels

Gelukkig hebben we na deze ijsperiode ervaring met klunen, dus we stappen zo over de ijsranden. Hockeyvader heeft afgelopen periode veel gekluund. Wegens COVID-19 hebben de Ijsclubs de natuurijstochten niet uitgezet, dus ook geen kluunmatten. En dat was nu net het probleem, want hockeyvader was tijdens het schaatsen zijn beschermers vergeten.

Klunen zonder bescherming is niet best

En dan sta je daar voor een groot wak onder een brug. Geen beschermers, dus eerst maar kruipen op je knieën over de straat. Alleen een weggetje oversteken gaat nog, maar bij Schermerhorn en Ursem moest er meer gekluund worden. Dan maar heel voorzichtig lopen op je ijzers. Gelukkig lag er sneeuw, dus zolang mogelijk in de berm lopen, maar er komt een moment dat je weg over moet. Je voelt gewoon dat het niet goed is voor je ijzers.

Gelukkig hebben we dat niet met onze hockeyschoenen als we klunen over de rand van het veld. Die schoenen kunnen tegen een stootje. Of dat ook voor het veld, bevroren en al, geldt weet ik niet. Onze kenners zeggen dat het kan, dus proberen we het. Maar het weer is inmiddels omgeslagen en het is koud, nat en blubberig. Lekker hockeyen? Nou nee, van mij hadden we mogen wachten op de lente, maar ja.

Share
, , ,

Post navigation