Invallers gezocht!

Help, we hebben er zaterdag maar 9!  Wie kan er invallen? De afgelopen week druk in de weer geweest via de app en mail met de eigen club, tegenstanders en andere teams om op zaterdag een volledig team op poten te krijgen. Dit geldt zowel voor het team van mijn jongste zoon (J8E1) als voor het team van mijn oudste (JC3). Hoe kan dat? Het is meivakantie, dus daarom. Iedereen is 2 weken vrij en op vakantie en de hockeybond heeft besloten om het laatste weekend van de meivakantie als normale competitieronde in te delen. Dat vraagt om problemen.

Het begint al in de 1e week van de meivakantie. Ik word benaderd door de coach van IJburg, de tegenstander van JC3. “Wij kunnen op 6 mei met moeite 10 man opstellen.” Hoe zit dat bij jullie?”. Snel even een appje in de groeps-app en wij komen tot 9. Oei. Snel de club inschakelen of er invallers geregeld kunnen worden. Wat blijkt alle teams hebben moeite. JC1 heeft invallers van JD1, en die vallen dan weer andersom in. JC2 en JD2 idem, maar het grote probleem is dat ze allen ongeveer op dezelfde tijd spelen als wij moeten. Kortom, voor ons geen invallers dus. Dan maar een stapje lager, broertjes vanuit de E? Gelukkig hebben we er 2 gevonden en komen we tot 11. IJburg heeft er inmiddels ook 11 dus we kunnen spelen.

Ook het team van mijn jongste heeft moeite. Op vakantie, weekje weg, een paar dagen weg, etc. De trainingen gaan door, maar niet voor ons. Op woensdag maar 2 en op vrijdag maar 3 man aanwezig. Heeft niet zoveel nut. Gelukkig hebben we er van de 12 op zaterdag 8 aanwezig, wat precies genoeg is voor 8-tallen hockey. Wel veel verdedigers, dus het wordt een fantasie opstelling. Ook hier weer contact met de tegenstander en hetzelfde verhaal, maar dan erger. 6 man maar aanwezig. Gelukkig komt op vrijdag het bevrijdende mailtje met dat ze er toch 8 bij elkaar hebben weten te schrapen. Ik zie de coach van de tegenstander ook met moeite kijken en mopperen op de KNHB bond, want hoe kan het nu dat we dit weekend spelen. “Ze weten toch dat er meivakantie is!” Tja.

Beide wedstrijden zijn toch leuk, misschien wel juist omdat velen op andere plaatsten spelen dan normaal. Uiteindelijk ook nog 2 keer gewonnen, dus het is een mooie dag. Volgende week is gelukkig iedereen er weer!

 

Share
, ,

Post navigation