De sneeuwschep van opa

Elk jaar weer hetzelfde liedje met wintersport. De “ANWB“-opvouwbare sneeuwschep van opa moest mee in de auto, want je weet het maar nooit in Oostenrijk. En dat terwijl de auto al volgeladen zat er dan ook niks meer bij kon….

Nu inmiddels jaren later is hockey-opa er niet meer en tijdens het opruimen van het huis vorig jaar zag ik de befaamde sneeuwschep in de schuur liggen. Keurig netjes nog in de doos, want al die jaren op wintersport is hij niet gebruikt. Wel mee, maar ook in Oostenrijk kennen ze strooizout en sneeuwschuiven, en dus niet gebruikt. Die sneeuwschep wilde ik wel hebben al is het maar uit nostalgie en je weet maar nooit…

Dat had die ouwe leuk gevonden

En ja, dan deze week eindelijk veel sneeuw en stuifbergen blokkeren de achterdeur en het poortje voor. Tijd om sneeuw te ruimen en tijd om eindelijk eens een keertje de sneeuwschep van opa te gebruiken. Dat had die ouwe leuk gevonden. Op zoek in de schuur naar het pakket met de nog ingepakte sneeuwschep, nog keurig dus in de doos. Sterker nog een mooi opvouwbaar tasje, handig, zoals je van een ANWB-product mag verwachten.

Hij is niet compleet….

Hup, pakket uit de doos en in elkaar schuiven maar. Maar dan is er direct een probleem. We missen een stuk van de steel. Een soort tentstok, maar dan voor de sneeuwschep. En……ik heb zo’n soort tentstok ergens gezien bij het opruimen. Maar waar? Op zoek in de schuur, maar ik kan hem niet vinden. Misschien bij de tentspullen, maar die liggen in de caravan en die staat in de stalling. Kortom, ik kan de sneeuwschep niet gebruiken nu……Na al die jaren kan het een keer, is hij niet compleet.

Dat was niks voor opa geweest. Altijd keurig op zijn spulletjes en dan nu dit. Komende tijd ga ik op zoek naar het missende stuk van de sneeuwschep en hopelijk vind ik hem. Mocht dit niet zo zijn, dan zoeken we wel naar een andere oplossing zodat we volgend jaar wel gewoon sneeuw kunnen scheppen met de sneeuwschep. Mocht er dan geen sneeuw liggen, dan ga ik wel naar het strand, want scheppen zal ik!

Share
, , , ,

Post navigation