De strijd om de 4-jarigen, de puppy’s.

‘Al 63 aanmeldingen?’ Dat zijn veel nieuwe puppy’s die zich hebben aangemeld na een actie in de Uitkijkpost. 63 kindjes van 4 of 5 jaar die komende weken op het veld staan. Ben benieuwd hoeveel hockey dat gaat worden of dat het toch meer snottebellen afvegen en veters strikken is. Ik weet nog hoe dat zelf ging de eerste keer met die mannetjes van mijzelf (lees hier hoe dat ging)

Ik weet nog goed dat ik zelf als 7 jarig jochie mee mocht gaan doen. Dat was toen de leeftijd dat je ging starten. Nog geen puppy’s, knotshockey, F-jes of “tijger-competitie”, maar gewoon starten in de E-jeugd. Mijn eigen kinderen zijn al iets eerder gestart, met 6. De “hockeyschool” heette het toen. 60 of meer kindjes van een jaar of 6 op 1 veld, waar spelletjes met bal en stick gedaan werden.

Speeltuinhockey voor 2- en 3-jarigen?

Dat is allemaal verleden tijd. Nu starten ze al op 4-jarige leeftijd. En je kan je als club niet meer permitteren om later te starten, want dan zitten ze al op een andere sport. De strijd om de 4-jarigen is losgebarsten. Hoe gaat dat verder? Ik zie het al voor me. Voordat de woensdagmiddagtraining voor 4-jarigen start hebben we eerst ‘speeltuin-hockey’ voor 2- en 3- jarigen, ’loopscholing voor 1 ½ – jarigen’ en ‘ontspan-training voor 0-jarigen’.

Nu al op zoek naar een actie voor mijn toekomstige kleinkinderen?

Als club moet je aan de bak om deze doelgroep bereiken. Harde werf-, korting- en promotionele acties om die kleine guppen binnen te krijgen. En waar eindigt dit? Nog even en je krijgt praktijken zoals met de kinderopvang in de grote steden; opgeven voordat ze geboren zijn, want anders is er geen plek meer. Gelukkig duurt het nog meer dan een jaar of 10 voordat er wellicht kleinkinderen gaan komen, maar ik denk dat ik nu alvast op zoek ga naar clubs die leuke (korting) acties hebben voor het “ongeboren lid”.  Je kan er maar beter vroeg bij zijn.

Share
, , , ,

Post navigation