Geslaagd? Zit ik in de selectie?

Zit ik er bij? Heb ik genoeg mijn best gedaan? Heb ik genoeg laten zien? Vandaag ga ik het horen. 12 juni is de dag van de geslaagden, maar ook de dag van de teamindelingen. Op 12 juni namelijk maken vele hockeyclubs de teamindelingen bekend omdat deze uiterlijk de 12e naar de bond gestuurd moet worden. Kortom, spannend of je wel of niet in de selectie zit!

Ik zit erbij

Angstig houd ik vandaag de website van onze hockeyclub in de gaten. Om de zoveel minuten even checken of het er al op staat. Nog niet, dus maar nog even wachten. “Waarom duurt het zolang? Waarom laten ze ons zo in spanning?” En dan is het eindelijk zover. Ik zit erbij, het nieuwe topteam komend jaar, Veteranen B.

Gelukkig…..Dan heb ik toch genoeg mijn best gedaan tijdens de krukgesprekken, de nazit na de trainingen en de 3e helft na de wedstrijden.

Hockey-oom speelt in heren….veel

Ook voor de jeugd is het spannend vandaag uiteraard. Mijn zoon doet ook mee aan de selectietrainingen, maar dan voor JB. Gaat hij het halen? De kans is wel groot omdat hij afgelopen jaar ook al in JB1 speelde, maar je weet het nooit. Ook voor de C-jeugd is het spannend, maar aan de jongens kant houdt het dan wel op. Tot de D-jeugd wordt gewoon ingedeeld (wat een hele goede ontwikkeling is) en voor de JA1 is het maar afwachten of er genoeg jongens zijn om een team te vormen. Dat heb je met een kleine club.

Nee, dan is het wel anders bij de grotere clubs. Daar speel je zelfs in een JB2 of JB3 selectie. Ik weet nog dat de broer van Hockeyvader, Hockey-oom, bij een grote club in Utrecht speelde in Heren…..veel (20?). Tot Heren 8 was daar alles selectie. Voor de kwaliteit is het goed, maar soms is een kleine club ook wel lekker.

Veel gedoe van ouders

Aan de meisjeskant is het wel wat drukker. Er hockeyen sowieso meer meisjes dan jongens, dus daar wordt het dringen. Hoe de vlag er daar voor staat weet ik niet goed, aangezien Hockeyvader zoons heeft. Wel weet ik dat zowel bij de jongens als de meisjes de selecties elk jaar weer veel gedoe met zich mee brengt, vooral van ouders. Boze telefoontjes omdat hij of zij er niet bij zit, onbegrip en opzeggingen. Ik vraag me vaak dan ook af of de selecties niet spannender zijn voor de ouders dan voor het kind zelf.

Daar doet Hockeyvader niet aan mee en ook mijn zoons hebben regelmatig niet in een selectieteam gezeten. We zullen het wel zien vandaag.

 

 

Share
, ,

Post navigation