Hockeyvader kijkt Olympische Spelen en heeft een briljant idee

De Olympische Spelen zijn bezig en ik merk dat ik een sportverslaafde ben. Ik probeer zoveel mogelijk te volgen, via TV, internet of mobiel. Alle sporten zijn mooi. Wij, Nederlanders, zijn vooral goed op ijs en daar halen we onze medailles. Dat zet je toch aan het denken of wij niet meer medailles kunnen halen.

IJsdansen? Hmm, wij Hollanders zijn niet echt soepel in de heupen

Waarom niet bij curling? In de zomer op de Zuid-Franse campings spelen wij Hollanders urenlang jeu de boules. Curling is jeu de boules op ijs, dus ik zie kansen. Of wat dacht je van roddelen? Met een slee een ijs-acht-baan af. Dat moeten wij toch ook kunnen aangezien wij Hollanders elke weekend naar de Efteling afreizen om de Python in te duiken. Kunstrijden dan? We zijn toch een top turnland inmiddels en schaatsen kunnen we allemaal, dus waarom geen sprongen en pirouetten op het ijs bij het kunstrijden? Laat het ijsdansen maar zitten, want Hollanders zijn niet echt soepel in de heupen, dus dat wordt niks.

Weg met zaalhockey; ga ijshockeyen

Nee, ik zie vooral kansen op het vlak van IJshockey. Wij zijn een hockey- en schaatsland. 1 en 1 = 2 zou je zeggen. Bij de zomerspelen is hockey het schaatsen op het gebied van medailles. Altijd prijs. Waarom dan niet bij de winterspelen? Het grote probleem is dat wij als hockeyers in de winterstop de zaal in gaan voor zaalhockey. Leuk, maar eigenlijk zonde van de energie want zaalhockey is geen Olympische sport. Waarom gaan wij in de winterstop niet het IJs op i.p.v. de zaal. Ik zie het wel voor me. Billy Bakker die een puk het goal in ramt, Seve van Ass slalommend richting het doel en Pirmin Blaak als Goalie met nog meer bescherming dan hij al normaal aan heeft.

Kortom, Hockeyvader ziet kansen. Laten wij als hockey-en schaats natie onze krachten bundelen. Weg van de zaal, weg van de balken en op naar de IJsbaan zodat wij in Beijing 2022 onze kunsten ook bij het IJshockey kunnen laten zien.

Share
, ,

Post navigation