Hockeyvader verdiept zich in WK Vrouwenvoetbal

Het gaat bijna beginnen, het WK voor Vrouwen. 7 juni start dit sportevent en het wordt zelfs live uitgezonden door de NOS. Kortom, het wordt tijd dat ook Hockeyvader er zich in gaat verdiepen. Kijk van vrouwenhockey weten we alles. Olympisch Goud, WK titels en Eva de Goede. En voorheen Maartje Paumen, Fatima Moreira de Melo en Ellen Hoog natuurlijk. Naast zeer goede hockeysters ook aardig om te zien. Charmant, sportief en altijd welbespraakt bij interviews zonder “perschefs”, ingestudeerde antwoorden en ze kijken de interviewer gewoon aan.

Vormloze mannenkleding en zinloze interviews

Maar hoe zit dat eigenlijk bij vrouwenvoetbal? Om eerlijk te zijn moet ik even denken voordat de namen van Lieke Martens en Vivianne Miedema me te binnen schieten. Maar veel verder kom ik niet. En wie is de coach eigenlijk? Deed Michel Kreek niet iets met vrouwenvoetbal? Zodra ik me er in verdiep kom ik steeds meer tegen. YouTube-video’s met mooie goals, transfers naar clubs zoals Arsenal en interviews met speelsters. Vrouwenvoetbal heeft net zoals andere sporten een eigen “gezicht”, maar opvallend is wel dat het toch op mannenvoetbal lijkt met zijn tijdrekken, onnodig vallen en dezelfde zinloze interviews. En dan het tenue. Een vormloos afgietsel van mannenvoetbalkleding. Kan dat niet anders?

Veel voetbal, minder gezeur, gedoe en testosteron

Wat dat betreft lopen andere “vrouwen” sporten zoals hockey en tennis mijlen voor. Kijk nu maar eens naar Roland Garros waar de vrouwen de show stelen qua spel, spanning, outfit en uitstraling. Daarentegen is vrouwenvoetbal is eigenlijk veel leuker om naar te kijken. Veel voetbal, minder gezeur, gedoe en testosteron. En…..ze winnen of maken kans op winnen tenminste. Kortom, ik ben er klaar voor en vul enthousiast de voetbalpool in met Nederland als winnaar uiteraard.

Loes, Lize, Sari, Dominique, Merel, Kika, Stefanie, Danique, Desiree, Liza, Anouk, Danielle, Jackie, Inessa, Victoria, Jill, Sherida, Lineth, Ellen, Renate, Lieke, Vivianne en Shanice….veel succes!

Share
, , ,

Post navigation